Cytat:
|
2007-09-04 20:02:47, jan19999 pisze:
Witam, Mam powazny, wydaje się - problem z autem. Nie mogę wogóle go odpalić - po włożeniu kluczyka świecą się wszystkie kontrolki, jest OK, ale po jego przekręceniu wszystkie kontrolki znikają, na ekraniku od radia pojawiają się kreski i włącza się alarm. Nie słychać wogóle żeby rozrusznik się włączał. Jeszcze 2 dni temu wszystko było OK. Ponadto problemy są z zamykaniem/otwieraniem auta na odległość - czasem "załapie", czasem nie. Myślałem że coś z kluczykami ale przy zapasowym jest to samo... bardzo proszę o pomoc. Czy ktoś miał podobny problem? Aha, i niestety mam starą instrukcję do auta - sprzedawca dał tą od astry I. Jeżeli miałby ktoś np. skany wskaźników z książeczki, byłbym bardzo wdzięczny... nie wiem co mi się tam włącza, a pojawiło się coś "nowego"
|
|
Co do odpalania to może jest zwarcie i dlatego po przekręceniu kluczyka nic się nie dzieje. Jeszcze jaki masz alarm (czy ma odcięcie zapłonu?) bo może alarm się pochrzanił i dlatego tak się dzieje. Z elektryką jest o tyle źle że po kolei trzeba leciec. Sprubuj np odłązy alarm i zobaczyc czy objawy wystąpią, jeśli tak to zmienic alarm, jeśli nie to szukac dalej na przewodach idących od stacyjki dalej - do rozrusznika itd. Co do kluczyków i zamkania na odległośc to wszystko zależy od miejsca i pogoda też pewnie ma wpływ na to. Ogólnie zależy jeszcze jaka to jest odległośc. Tym bym się nie przejmował.