Cytat:
|
2008-01-03 08:44:35, mi_chu pisze:
Jeśli chodzi o ten przykręcany na cztery srubki - tak był czyszczony i po złożeniu sprawdzałem ładnie chodzi , nic się nie blokuje ani się nie zawiesza. Próbowałem regulować śrubką przy przepustnicy od linki gazu . Podkręciłem na ok 800 obrotów na rozgrzanym silniku i po krótkiej jeżdzie po mieście, wolne obroty wróciły do poprzedniego stanu. Czy może być jakiś błąd w komputerze ????????????????? Czy komputerem można regulować wolne obroty ??????????????? Auto jest z 1995r numeruy nadwozia zaczynają sie od JT , zajrzałem do komputera i wyszło że komputer jest od starszego modelu ( wtyczka dzielona na trzy części - porównałem z książką ) montowany do roku 1993.
|
|
Skrec z powrotem srubke od linki gazu tak jak byla ,linka ma byc luzna.
Przepustnica ma byc domknieta na srubie zderzakowej,podparta tylko tyle,aby sie nie zakleszczala w gardzieli.
Obroty ustala komputer i nic tu nie zmienisz.
Jedyne co mozesz zrobic to poluzowac 2 sruby na uzwojeniu zaworu ISC i pokrecic uzwojeniem na pracujacym silniku nieznacznie podnoszac obroty.Jak przecholujesz to po przegazowce bedzie powoli schodzil z wysokich obrotow lub sie przywieszal na 1000.