| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2011-05-17 16:43:12 chociaż odkładam ten temat od dłuższego czasu to w końcu muszę się zdecydować
żal dupe ściska bo włożyłem kupe serca i kasy nie wspominając o nieskończonej ilości godzin na ebayu, allegro i różnych forach w poszukiwaniu "fantów nie do zdobycia" i inspiracji gdybym miał opcję garażową ( i finansową ) to miałaby u mnie dożywocie, bo na co bym nie patrzył nie wygląda tak dobrze
pewnie gdyby nie potrzeba ciągania lawety z wranglerem to nadal omega byłaby No1 bo ciężko jej cokolwiek zarzucić poza niską masą przyczepy
w efekcie jest 3cim autem w rodzinie i generalnie stoi i się nudzi bez zbędnego pitolenia: 98 sierpień czarny sedan mv6 z jasnym środkiem i unikalną ciemnobeżową deską w automacie poza pamięcią foteli są chyba wszystkie przydasie ze skóra włącznie przebieg 189kkm - jak na ten rocznik wydaje się nierealny ... ale ja przez 5 lat zrobiłem tylko 40kkm bo zamiast jeździć picowałem
omega jak wielu pamięta kupiona od PEPE na którymś lobie jest moim najlepszym motoryzacyjnym zakupem nigdy nie zawiodła i nigdy się nie psuła - najpoważniejsza usterka to przepływka
ze względu na genialną sztywność budy okazała się idealnym materiałem do modów: sprężyny czerwone irmscher -30mm amortyzatory bilstein B8 (mają ok 15kkm) rozpórka wiechers kultowe koła 18" RH ZW3 przód 9" tył 10,5" skręcane z tłoczonym polerowanym rantem nigdy nie były naprawiane - raz na sezon kontrola owalu i w miarę potrzeb delikatne prostowanie; ranty nigdy nie widziały tokarki (pełna grubość i szerokość) - mimo to są w bardzo dobrym stanie ważą się rewelacyjnie od 5 do 40 gram co przy kołach tej wielkości jest świetnym rezultatem opony przód Continental Sport Contact 2 przód 245/40R18 tył 265/35/R18 przód całkiem si tył raczej się kończy ale przy tej szerokości opony jeden sezon obskoczy bez problemów - przyczepność zbliżona do nowej 205tki
hamulce brembo 4 tłoczki + nawiercane Zimmermany 323mm z Audi S8 + ferrodo Premier (przebieg setupu może z 2kkm) i najbardziej ambitny plan - pełen pakiet irmschera i-line Ci co szukali - szukają wiedzą, że to praktycznie nie do zdobycia Ja mam komplet w najciekawszej opcji z pełnym przednim zderzakiem, tylnym na dwie rury po bokach, progami i grillem. wydech z ori końcówkami irmschera jest seryjny do całości maska, listwy boczne, belka pod zderzak i ksenony od C katalizatory stalowe od 3.2 auto w takiej opcji prezentuje się gruuubo i niewiele osób się za nim nie obejrzy
jeździ też nie najgorzej co niejednokrotnie udowodniła: nawet z niezbyt wprawnym kierownikiem zawsze w czołówce
generalnie bez rudej nie licząc paru drobnych bąbelków do małych zaprawek na drzwiach ale jak na ten rocznik jest rewelacja - cały spód, progi, błotniki ideał bez ingerencji Nie bierze oleju, nie leją (i nigdy nie lały) pokrywy, nic nie kapie, nic nie szumi nic nie stuka nic nie wyje - piasty wymieniane przy wymianie hamulców czyli przed chwilą Na moje oko stan jest niemal kolekcjonerski Auto do wzięcia w pełnej opcji za 16000 z czego 10000 lekką ręką to dodatki Jeżeli nie pojawi się przez jakiś czas zainteresowany zrobię z niej serię a fanty pójdą na allegro... ale szkoda takiego auta rozbierać |