Nie trzeba wyjmować szyby. Wystarczy wyciągnąć przewód spod uszczelki tylnej szyby (wewnątrz). W moim (nie wiem jak jest w innych) było tak, że przewód był ciągnięty właśnie pod uszczelką. Potem bywają drobne kłopoty z włożeniem przewodu z powrotem, jednak jeśli ostrożnie to zrobisz to nie porysujesz sobie nawet lakieru i nie przebijesz przewodu. Najlepiej jest zrobić to wszystko tak:
1. Wyciągasz stary przewód i dyszę spryskiwacza (delikatnie podważasz ją; powinna się szybko poddać, jest na zatrzaski)
2. Zakładasz nowy przewód na dyszę, wciskasz ją na miejsce.
3. Prawie cały przewód jaki Ci zostanie przeciągasz pod uszczelką (zostaw sobie w tej części pomiędzy dyszą a uszczelką niewielki naddatek przewodu, żeby przypadkiem w wyniku naciągu przewodu nie zsunął Ci się on z końcówki dyszy.
4. Bierzesz jakiś w miarę cienki śrubokręt i podkładasz pod uszczelkę, ostrożnie podwijając jej brzeg, a następnie podkładasz przewód i drugim śrobokrętem delikatnie upychasz go pod uszczelką. Całe upychanie musisz robić tak, żeby nie przebić przewodu.
5. Przesuwasz się stopniowo w kierunku wyprowadzenia przewodu z klapy tylnej.
6. Wyprowadzasz przewód z klapy (uwaga: to czasem jest upierdliwe).
Można też odwrócić nieco kolejność i zacząć przeciąganie przewodu od wyjścia z klapy (to boczne). Unikasz wtedy trudności z trafieniem końcówką przewodu w mały otworek jaki jest w klapie. Wtedy uważaj jednak na ilość przewodu jaki sobie zostawiasz na dojście do dyszy. Lepiej więcej niż mniej, bo potem możesz przyciąć.
To wszystko jest prostsze niż wygląda z opisu. Sam jak się za to brałem to była czarna magia, ale jakoś na zasadzie myślenia i kojarzenia faktów doszedłem co i jak.