Kiedy sie powinien włączać w rs wentylator na chłodnicy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w pytaniu kiedy wam się włącza wentylator w chłodnicy słyszałem że 85-89 ale u mnie dochodzi do czerwonej kreski i nic nawet wchodzi na czerwona i też nic... Słyszałem że w rsach to norma. Wam też sie tak dzieje? Kiedy się powinien włączyć? Szczerze powiem to mi sie jezcze ani razu nie włączył a mam rsa od 3tygodni i raz mi tylko pod czerwona kreske podszedł

Cytat:
2007-09-15 21:04:15, lobo-essi pisze:
Jak w pytaniu kiedy wam się włącza wentylator w chłodnicy słyszałem że 85-89 ale u mnie dochodzi do czerwonej kreski i nic nawet wchodzi na czerwona i też nic... Słyszałem że w rsach to norma. Wam też sie tak dzieje? Kiedy się powinien włączyć? Szczerze powiem to mi sie jezcze ani razu nie włączył a mam rsa od 3tygodni i raz mi tylko pod czerwona kreske podszedł

Z tego co wiem, to wskazówka powina wskazywać poziomo temperaturę (środek skali NORM), a wentylator powinien się włączać kiedy wskazówka podniesie się z poziomu o jakieś 3,4 mm... Oczywiście przy założeniu, że termostat sprawny, a i czujnik temperatury nierozkalbrowany. Bo jeśłi stary czujnik to wentylator włącza troszkę później