| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-10-04 13:15:35 Witam.
Posiadam Nivke z 99 roku i noszę się z pomysłem zamontowania w niej elektrycznych szyb. Wiem, że przy zakupie nówki, można w opcji mieć elektryczne szyby. Pytanie: Jaki ukad elektrycznych szyb pasowałby do Nivy? Jaki oni tam montują? Dzieki |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | 2007-10-04 19:54:30 CHyba są takie zestawy do łady 2107 - może to będzie pasować???ktos chyba zakładał takie coś i powinno być to gdziec na forum !
Pozdrówki Paweł |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2007-10-04 20:19:16 Elektryczne szyby da się zamontować do każdego samochodu i wystarczy kupić na allegro uniwersalny zestaw. Przestrzegam przed zakupem najtańszych zestawów, bo zazwyczaj jest z nimi dużo problemów.
DEx Np taki zestaw. |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-10-04 22:41:20 Aha to mam użyć po prostu uniwersalnych siłowników.
Słyszałem, że one bywają zawodne. Poza tym jak wygląda ich siła i wytrzymałość? Moje szyby nie chodzą specjalnie gładko. A jak wygląda ich montaż? Tzn wiem, że wkłada je się w drzwi na zębatkę i takie tam, ale co z gałeczką do ręcznego otwierania? Przecież nie zostawie jej zeby sie mi obracala kiedy otwieram lub zamykam szybe, a jak ją zdejmy to wystaje ta metalowa zebatka na która gałka jest nałożona. |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-10-05 20:39:11 Aaaa widzisz. Nie wiedzialem.
Człowiek codziennie sie czegoś uczy
OK. Dzieki wam. Bede szedł w takim razie w tym kierunku. Dzisiaj odebrałem Nivke z warsztatu po 3 tygodniach robót - zawieszenie skrzynia i tym podobne a jutro jade w trace. W sumie ponad 1000 KMow. Życzcie powodzenia
Pozdrawiam Ładomaniaków ![]() |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2007-10-05 21:27:48 Przed montazem elektrycznych ogarnij te żeby chodziły lekko bo potem będziesz musiał sobie pomagać ręką bo silnik nie będize miał siły ruszyć szyby ![]() |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2007-10-09 22:19:22 No wiem wiem. Chociaż przyznam, że troche sie boje sam tam ingerować bo dostęp jest taki sobie i nie chce spitolić czegoś. Niestety szybki u mnie chodzą dość ciężko. Próbowałem w prawdzie je troszke przesmarować, ale efektu nie dało. |
MarTin_ SYMPATYCZNY GOŚĆ VAZ Lada 2107 Bełchatów | 2008-04-06 22:11:39 Panowie macie jakiś patent na dosyć ciężko podnoszące sie tylne szyby ?? powoli chce to podszykować pod elektryke a chce żeby to lekko chodziło - jak z przodu. |
Rafael_Black SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA SAMARA Rzeszów | 2008-04-06 23:05:57 Ja ostatnio wychodze z zalozenia ze WD-40 na wszystko jest dobre... Będe jeszcze musiał wypróbować na kolanie bo ostatnio coś zaczyna mi skrzypieć, zacinać się i na koniec boleć ![]() |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2008-04-06 23:51:13 Środków podobnych do WD-40 jest wiele, równie dobrych i tańszych. Stosuje różne cuda, które wpadną mi w rękę, nawet jakiś silikon w sprayu do smarowania, jakieś smary w sprayu no i zwykłe techniczne w tubce. Wszystko jest dobre, ale jest jedna zasada... NIGDY nie można żałować preparatu
DEx |