Swap - pare pytan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie, po dlugim jezdrzeniu fiatem cc 1.2 w kjesach cienki sie troszke zuzyl i postanowilem zamiast robic nowego pobawic sie w rwd wybor padl na malucha z powodow finansowych. no ale d rzeczy, zakupilem maluszka od kolegi w stanie bdb wczesniej przygotowany do rajdow tyle ze silnik 650 (ok 28-30km) po pierwsze jak dla mnie to malo, a po drugie chcialbym zostac w tej samej klasie pojemnosci. chcialbym wywalic silnik 650 wraz ze skrzynia i wstawic skrzynie od cc700 i silnik 1.1 ewentualnie 1.2. pojecie o mechanice mam mysle ze wystarczajace a na dodatek mam spore zaplecze techniczne tylko niewiem zabardzo jak to ugrysc po pierwsze mocowanie skrzyni i zmiana biegow z tego co wiem to jest totalnie inne niz orginalnie w maluchu po drugie flansza (ma ktos moze rysunek techniczny flanszy pomiedzy skrzynia cc700 i silnikiem 1.1/1.2) trzecia sprawa to polaczenie skrzyni biegow z maluchowskimi polosiami. z gory dziekuje za wszystkie porady. pozdrawiam

PS. czy ewentualnie zamiast skrzyni od cc700 bez problemow podeszla by skrzynia od bisa do zwyklego malucha chodzi mi o rozwiazanie typowo plug&play i czy skrzynia od bisa ma zsynchronizowana jedynke?

[ wiadomość edytowana przez: Piterus_123 dnia 2007-10-18 09:02:33 ]

www.bylo.pl
Poszukaj w szukajce, bo naprawde bylo o tym sporo, byly rysunki flanszy, sa na forum osoby, ktore to przerabialy i opisywaly, sa tez osoby handlujace flanszami.
Aha, nie zrob tylko malucha z takimi spojlerami jak miales cc