Octavia 1.6 101KM Przy niskich obrotach i szarpie i strzel

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAJCIE

Piszę z nadzieją że ktoś z Was pomoże mi rozwiązać ten problem.

Jak w temacie ale najpierw kilka danych: OCTAVIA I kombi 1.6 AKL 101KM + LPG sekwencja (OMVL XXL DREAM) - aktualny rzeczywisty przebieg: 159000 km. Przy 132000km wymieniłem świece na NGK nr 24, V-line oraz na kable zapłonowe Sentech... Na początku były małe kłopoty z pływającymi obrotami ale wszystkie minęły aż do ostatnich dni....

Otóż jest tak: NIE ZAWSZE ale co któryś dzień autko jak jest na LPG to przy ruszaniu z miejsca oraz jak jadę na niskich obrotach to zaczyna go szarpać ja mu gaz a on szarpie sie a nawet zwalnia !? Przełączałem wtedy na benzynę i to samo...

No i tak zrobiłem: jeździłem na benzynie ok 50km i ostro żyłowałem sil nik i NIC ZERO PROBLEMóW...
no to przeszedłem na LPG i.... znowu od czasu do czasu lekko poszarpuje i strzela w tłumiku..

Pomyślałem, że to może LPG albo benzyna ale sprawdziłem na rożnych stacjach markowych i niestety to nie to....
2 dni temu zmieniłem świece bo już miały za sobą 27000km ale to nie pomogło. Czasem jest ok a czasem tak się zachowuje..
Po podpięciu do diag sonda pracuje, kąt uchylenia prze jest ok. i ogólnie nie ma błędów....

Teraz myślę nad przewodami zapłonowymi tym razem albo Tesla (95zł) albo NGK (160zł) , Bosch (209zł), i ew modułem (cewką) zapłonu (zamiennik beru 140zł lub org. (nr 032 905 106B) 452zł
Co o tym myślicie? Gdzie szukać jeszcze?
jak podpiąlem się do kompa to mimo ze sonda pracowała to w pamięci kompa był błąd: coś a'la że sporadyczny błąd sondy lamba górna wartośc' wykasowałem błąd i po tym jeździła ok - za 2-3 dni to samo.. aż do teraz ale teraz nie podpinałem się do diag wiec nie wiem czy juz powstał nowy błąd w ECU....

czyli co mam robić - jechać do gaziarzy ale do tych co serwisują tak ą instalkę?

Pomóżcie jak umiecie....

Dzieki z góry
Orzeł z Krakowa