Honda Accord "96 2.2 16V Coupe gazowac czy nie? i czym?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
super fura, silnik jak igielka, ogolnie chodzi jak Pelemu noga... tylko jak kupowalem to nie wzialem pod uwage ze tyle pali (w sumie to niezle pali bo 10litrow w trybie mieszanym przy ciezkich butach...)
Oczywiscie duzo jezdze wiec nie zastanawiam sie nad tym czy mi sie oplaca gazowac i czy mi sie zwroci - tylko co zalozyc... naczytalem sie juz o tym jakie to delikatne auto i jaki delikatny silnik... mimo to widze na forum ludzi ktorzy jezdza i nie narzekaja... oczywiscie sekwencje chce i nawet nie pomysle o zadnej innej, tylko pytanie jaka sekwencje? czy BRC jest takie faktycznie dobre?? i jakie wtryskiwacze najlepiej?? Inny problem z jakim sie borykam to czy tak naprawde montowac ten caly 'magiczny' lubryfikator zaworow czy olac sprawe ?

ktokolwiek cos wie o podobnej hance i gazie prooooosze o odpowiedz

aa warte wspomnienia ze to nie jest zaden VTEC tylko normalna 16tka.

pozdrawiam

Witam,
ja zagazowałem hondę ale civic'a z silnikiem gaźnikowym. Wpakowali mi I generację z emulatorem sondy lambda. Od tej pory samochód zachowuje sie jak zwariowany. Pali średnio 15 litrów gazu, podczas gdy beni spalał 6l. Jeśli jesteś pewien, że założą Ci dobrą instalkę i zrobią to fachowo, to warto, ale jeśli sknocą to przesrane na długo. Mój samochód przed zagazowaniem chodził perfekcyjnie, nic sie nie psuło, obroty idealne. Teraz nie jeżdżę na gazie, bo mi się nie opyla, ale najgorsze jest to, że i na benzynie już nie jeździ. Zanim cokolwiek zrobisz głęboko sie zastanów i przemyśl wszystko 10 razy. To moja rada, ucz się na błędach, najlepiej innych bo to niewiele kosztuje. Ja się połasiłem i nie sprawdziłem wszystkiego, drugi raz bym tego nie zrobił. wiem, że Ci nie pomogłem w niczym, ale może będziesz ostrożniejszy ode mnie,
pozdrawiam i życzę powodzenia.