Folia w układzie dolotowym po co?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem 10dni temu na regulacji gazu,poniewaz moje auto chyba za duzo pali a4 avant 1.8 instalacja jakas starsza leonardo 17 litrówna 100km.
spalanie nic sie nie zmieniło'
Widziałem jak gosc włozył folie z dziurkami do układu dolotowego.
wczoraj po kolejnym tankowaniu postanowiłem ja wyjac ,czy bedzie to miało jak is pozytywny wpływ na spalanie.
Z załozona folia gosc zrobil mi regulacje .Silnik pracuje tak samo nie faluja obroty wyglada ok ale to spalanie.

Wyjmując folię zmieniłeś warunki doboru składu mieszanki i teraz należy ponownie zrobić regulację.
Folia prawdopodobnie została włożona dlatego, że jest za duży mikser i gazownik nie mógł dobrze wyregulować instalacji, albo zwyczajnie nie potrafił tego zrobić. Jedź do jakiegoś innego gazownika, żeby to oblukał i spróbował ponownie wyregulować. A to spalanie to w mieście czy na trasie? Jeśli w mieście na krótkich odcinkach (niedogrzany reduktor) to przyczyną może być właśnie niedogrzanie reduktora lub padnięta grzałka sondy lambda (jeśli to II generacja LPG), która zanim się rozgrzeje podaje za niski sygnał do kompa LPG, a ten niepotrzebnie wzbogaca mieszankę.