KLIMATYZACJA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy u was po włączeniu klimatyzacji, na rurce tej górnej osadza się szron. Bo przyglądałem się w innym aucie i po odpaleniu na wolnych obrotach osadza się a w mojej omedze NIE.
Klimatyzacja się włączyła

Z klimą co rok powinno się jechać do przeglądu,i tak radziłbym postąpić

Cytat:
2006-04-01 19:13:12, maxel pisze:
Z klimą co rok powinno się jechać do przeglądu,i tak radziłbym postąpić

co rok to może przesada, w książce serwisowej sugerują co 2lata przy przeglądzie.

ale mi chodziło o to czy u was robi się ten szron na rurkach czy nie???

Jeśli się robi szron to jest ok.
Szron pojawia się jak jest klmatyzacja dobrze nabita, ewentualnie może być za dużo czynnika, jak jest szron to znaczy, że bardzo dobrze chłodzi. W przypadku jego braku, klima może chłodzić słabiej bo nie jest nabita do pełna.

Informacje uzuskałem jak naprawiałem swoją od pracownika warsztatu.....

u mnie nie ma szronu, tzn, że chyba mało czynnika, coprawda po włączeniu skrapla się woda na wężach, ale nie zamarza. Z ciekawosci ile kosztuje uzupełnienie klimatyzacji

Cytat:
2006-04-02 10:24:17, OpelOmega pisze:
u mnie nie ma szronu, tzn, że chyba mało czynnika, coprawda po włączeniu skrapla się woda na wężach, ale nie zamarza. Z ciekawosci ile kosztuje uzupełnienie klimatyzacji

nie wiem ile wchodzi gazu do omy ale w poprzednim autku przy wymianie gazu 0.9l zapłaciłem ok 200zł (wraz ze sprawdzeniem szczelności)

Panowie gdzies czytalem o klimatyzacji ze jak po wylaczeniu pojawia sie na wyswietlaczu -- tzn ze jest jakis blad.. niestety juz nie moge tego wątku znalezc dzisiaj zwrocilem na to uwage i niestety mam --, co gorsza.. zauwazylem ze gdy chce przelaczyc nawiew np na twarz to klima nic nie zmienia.. caly czas podaje na szybe i delikatnie nogi.. boczne nawiewy na szyby dzialaja.. pytanko czy ktos mial cos podobnego i czy zna ktos albo moze umie naprawic :/ sam niestety nie jestem dobry w te klocki wiec nie chce grzebac..

Pojedz do warsztatu, sprawdź błędy klimy, napraw (wydaj kasę), ciesz się

Cytat:
2007-11-12 11:49:42, jorgi pisze:
Pojedz do warsztatu, sprawdź błędy klimy, napraw (wydaj kasę), ciesz się

bardzo chetnie.. tyle ze nie znam na tyle zaufanego warsztatu ktory mialby mi to naprawic.. koledzy z Poznania i okolic moze doradzicie gdzie sie z tym udac?

ile taka operacja kosztuje???
gdzies też czytałem że serwis zawsze oferuje wymianę panelu klimatronika

co? czytanie bledow czy naprawa?

czytanie błędów

w zależności od miejsca... około 70-80 zł

muszę dokończyć mojego Euroscana bo czeka mnie kilkukrotne conajmniej podłączanie do kompa w celu wykasowania błędów... :/