kockodo Wrocław | Witam, koledzy mam zalozona instalacje sekwencyjna ESGI w passacie B4 silnik 2.0 ADY 115KM. Po zalozeniu instalacji gdy wkrecalem samochod na wyzsze obroty np przy wyprzedzaniu, w momencie zmiany biegu z 4 na 5 wydobywal sie strzal z rury wydechowej (tylko na gazie) lub gdy wkrecalem go na wysokie obroty, zdjalem noge z gazu znow strzal, pomeczylem zaklad w ktorym zakladalem gaz i gosc wykryl ze trzeba odpiac waz podcisnienia ktory idzie do reduktora.Odpial z reduktora ten waz, zaslepil jakas sruba i proba - nie strzela.Wracam do domu a on strzela tylko ze tym razem na niskich obrotach.Pojechalem do nich znowu.Wymienili mi listwe wtrysku gazu z czerwonej na zolta i waz w dalszym ciagu pozostal odpiety.
Czy ktos sie orientuje czy mozna tak jezdzic bez podpietego weza?Do czego on sluzy? Czy ma on cos wspolnego ze spalaniem? Na poczatku palil mi 10.4 przy 140km/h na autostradzie w 3 osoby,przy spokojnej jezdzie w trasie 90-100km/h 9.2l a teraz autostrada 140km/h sam jechalem 11.3 l a przy spokojnej jezdzie ciezko w 10l sie zamknac. Bylem u nich pare razy poniewaz mi za duzo pali,gosc twierdzi ze wszysto jest ok i nic nie moge zrobic. Bylem w dwoch zakladach innych do regulacji ale powiedzili mi ze nie beda siw pinac bo moge straiac gwarancje poniewaz zaraz to zaklad w ktorym zakladalem gaz wykryje. Robie prawie 300 km dziennie i bardzo mi zalezy aby zejsc z 10 l na 9 w trasie, teraz mi bardzo ciezko 10 osiagnac a wiem ze te silniki to 8.2 - 8.5l gazu tylko potrafia spalic.Wiem ze dla niektocyh to bedzie smieszne ze o litr gazu tyle sie rozpisuje ale jezdze sporo i wiem ze moglbym sporo zaoszczedzic.Dolaczam fote jak to wygladaz odpietym wezem Prosze o pomoc.MAcie jakies rady?Dodam jescze ze wszystkie testy i regulacje przeprowadzaja mi na miejscu.Slyszalem oponie ze te silniki najlepiej ustawic podczas jazdy.
Dolaczam fote.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9355c80e900b424f.html |