Ustawienie kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam od dłuższego czasu mam pewien problem z kierownicą tzn. nigdy niemożna ustawić jej na wprost po zbieżności jest ok i za jakiś czas ucieka na lewo lub prawo dodam, że zbieżność jest porządku zawieszenie wszystko wymienione opony nowe i na starych było tak samo. Niekiedy jest tak, że podczas jazdy mam na lewo po jakimś czasie wróci spowrotem, ale za jakiś czas zmieni się na lewo a wszystko jest podokręcane drążki nowe tulejki też już nie winem, czego szukać?

[ wiadomość edytowana przez: Tomek-M dnia 2007-11-14 12:47:15 ]

Cytat:
też już nie winem, czego szukać?

nowej omegi

sprawdź wielowypust na krzyżaku przekładnia- wał kierownicy

Witam mam to samo walczyłem i znalazłem, ja wymieniłem gałkę prawą i ustało a prawie nie miała luzu, zmieniłem też w tym samym czasie opony na zimowe a tam mam opony 14 z wyższym profilem. Może korozja podłużnic, , może opony mają niski profil a drogi są pochylone na prawo to kręcisz kierownicą w lewo, może tył ci ciągnie, może tuleje metalowo gumowe źle założone jest tego trochę może, szukaj.

seweryn80 co to jest gałka prawa? a co do opon 195/65/15 ,podłużnice ok tuleje ok dzięki będe szkukał dalej troszeczke to wnerwia raz na lewo raz na prawo

gałka kierownicza po stonie prawej przy kole ta długa wykrył to mechanik na przeglądzie niby nic prawie niebyło czuć a jednak to mogło być to. Może jeszcze ciśnienie w kołach

ok sprawdze gałke a ciśnienie jest ok