zyzio73 częstochowa | Witam wszystkich jestem tu nowy
miesiąc temu założyłem Stag'a 300 na żółtych Valtekach do Citroena Xantii 2,0 8v z automatem. 500km przejechałem bez zarzutu, spalanie w normie (ok 1l wiecej niż na ben.) a teraz od niedawna (jakieś 200km) zaczęły się problemy: auto jest słabe, nie chce przyspieszać ogólnie muł okropny a przy jeździe ze stałą prędkością jakby troszeczkę przerywa tak bardzo minimalnie to czuć ale jednak. ( na benzynie ok) i w dodatku - i to mnie najbardziej martwi - zauważyłem że skrzynia inaczej pracuje niż przed założeniem gazu. Na jedynce ciągnie dłużej, chwilę tylko jedzie na dwójce i zaraz przy bardzo niskich obrotach wrzuca trójkę przez co ciężko jest na trójce się rozhulać a przy hamowaniu jakimś mocniejszym redukuje bardzo gwałtownie z wyraźnymi "kopnięciami" w dodatku na benzynie też mi się już coś nie podoba z pracą skrzyni. Wcześniej skrzynia pracowała idealnie nie czuć było prawie zmiany biegów
Jutro po południu jadę do gaziarza na oględziny ale chciałbym od Was uzyskać jakies sugestie, z góry dziękuję
|