Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pytlar Chrysler Aspen Prabuty | 2007-12-12 20:25:20 witam!!
mam od niedawna gaz (od 2 miesiecy) i zaczynam zalowac tego coraz bardziej... zalozylem do swojego Forda Probe 2,2 turbo gaz sekwencyjny BRC. Jak pojechalem odebrac samochod bylo wszystko pieknie dopuki nie wypelnilem wszywstkich formalnosci i szczesliwy zaczelem wracac do domu... szczesliwy do pierwszego wyprzedzania!! a mianowice momentalne szarpniecie bylo, cos zaczelo piszczec i gaz sie wylaczyl... szybko do gazoli ktorzy jeszcze 2 godziny pomeczyli sie i duzo nie wymyslili troche pokrecili, poregulowali i byla minimalna poprawa... ale niestety dalej sie przelaczalo na benzyne... pozniej regulowali jeszcze mi ze 3 razy samochod i wycisneli tyle ze przelaczalo mi sie na benzyne dopiero przy 4tys obrotow nie jak predzej przy 3 tak po dlugim oczekiwaniu w koncu dostali nowy reduktor, ktory mial pomoc niby ( TAKI REDUKTOR)... ale niestety nie pomogl nic siedzieli jeszcze 4 godziny nad autkiem moim, i zwiekszali dawke, i zmniejszali i nic!! caly czas samochod slaby na gazie i przelacza na benzyne przy ok 4tys!! no juz mi rece opadaly, w ich minach widac bylo wielkie zwatpienie i kompletny brak pomyslow!! na sam koniec nawet wyciagneli elektrozawor przy butli!! na komputerze to wyglada tak, ze na luzie jak wcisne pedal w podloge wtryskiwacze na ulamek sekundy sie wylaczaja niewiadomo dlaczego!! na wskazniku nie widac zeby sie odlaczal gaz zmiana dlugosci wtrysku tez nic nie dala... a i przewody od gazu sa 8mm chyba i mowili ze wiekszych nie ma sensu... ogolnie mowiac jest tak: samochod znaczaco slabszy na gazie w porownaniu do benzyny, przelacza na benzyne przy ~4tys obrotow przy mocno wcisnietym pedale gazu (jak delikatnie operuje sie to mozna pojsc wyzej ale szarpie troche), gdy jade stala predkoscia tak ~140km/h i delikatnie puszcze gaz to zaczyna szarpac silnikiem, albo jest jedno wielkie szarpniecie... na benzynie nie ma tych objawow!! wszystko ladnie, pieknie chodzi na benzynie!! tylko cos z tym gazem... poprostu rece opadaja... moze macie pomysly co to moze byc |