Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() martm Cari E 97 1,6 Białystok | 2008-01-01 19:29:57 wstawiłem dziś akumulator, odpaliłem i wszystko działa normalnie, nie rozumiem jednak do tej pory, o co w tym chodzi ? |
![]() martm Cari E 97 1,6 Białystok | 2008-01-02 00:41:23
to byłoby logiczne wytłumaczenie, kojarzę, że pierwszy raz to się stało, kiedy elektryk majstrował coś z alarmem, zatem jest to może związane z odcięciem zasilania ??
żeby nie dziwne rzeczy, nie byłoby tematu ![]() zrobię to jutro pedał nie drgał o centymetr, bałem się pchać go na siłę... |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-02 16:02:11 Z zasilaniem to niema nic wspolnego,albo wpadla centrala alarmu w mechanizm pedalow i blokuje,albo co jest normalne jak ponaciskasz hamulec na postoju nastepuje oproznienie serwa z podcisnienia i pedal jest wtedy bardzo twardy bo naciskajac musisz pokonac sprezyne powrotna serwa.Normalnie serwo naciska z sila okolo 200 kg jak przeliczysz srednice membrany do powierzchni tloka pompy.
Ale to ze po postoju pedal sam twardnieje i tak swiadczyloby o nieszczelnosci zaworka wrotnego serwa lub uszczelki serwo- pompa. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |