Głośniki Accent 2001

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, na wstępie chciałem podzielić się z Wami taką refleksją. Przez kilka lat korzystalem z forum Tico na Złośniku. Zaangażowanie forumowiczów było tak duże, że nawet laik po roku mógłby sam rozłożyć i złożyć Tikacza z powrotem i ten napewno by jeździł. Piszę to dlatego, bo jestem tu nowym forumowiczem i nie widzę tu zbytnio dzielenia się swoimi doświadczeniami, odpowiedzi są często zdawkowe, lakoniczne. Nie macie nawet pojęcia ile kasy można zaoszczędzić posiadając odpowiednią wiedzę o danym samochodzie, nie mówiąc już ilu niepotrzebnych napraw można uniknąć i ilu naciągaczom mechanikom można zarzucić niekompetencje. Ale do rzeczy. Jak wspomniałem mam od tygodnia Accenta 1.3 z 2001 roku. Jak przy używanym autku jest trochę do poprawienia, wymiany. Na pierwszy rzut poszły u mnie harczące głośniki, prawy w dzwiach i lewy w półce tyniej. Do półki łatwy dostęp i sprawziłem, że tam są glośniczki o rozstawie 130mm. Trochę gorzej z tapicerką drzwi. Chciałem kupić już głośniczek, aby od razu stary zdemontować i nowy zamontować, ale nie wiem jaki rozstaw śróbek jest w tym głośniczku. Jeśli ktoś przerabiał ten temat bardzo proszę o pomoć.

Dziękuję, sam sobie odpowiem, może się komuś w przyszłości przyda. Drzwi 16,5cm, tylna półka 13,5cm.