MotoNews.pl

Wibracje w d4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdy avensis jest zimna przy gwaltownym wcisnieciu pedalu gazu cos drzy wibroje w silniku .po nagrzaniu zanika .

Pewnie turbina krzyczy, że ktoś nie daje jej żyć

myslisz ze turbina takie obiawy sa nie zawsze

Turbina sama z siebie drgań nie powoduje ale powiedz, kto gwałtownie wciska gaz na zimnym silniku... jeszcze w dieslu..

nie chodzi mi o deptanie na maksa tylko przy mocniejszym przyspieszeniu cos drzy pod maska nawet nieraz jak juz jest cieply

Czy jak stoisz np. na światłach też maż od czasu do czasu ten objaw?
Po przygazowaniu , jak piszesz, jeżeli nadal zwiększasz obroty to ten dźwięk znika?

Jeżeli tak, to masz na 99 % uszkodzone koło dwu masowe.

Właśnie nabyłem Avensis D4D w kombii z 2003 i mam dokładnie takie sam problem. Nie interesują mnie głupie żarty w stylu niektórych powyższych postów. Znajomi chwalili tą stroną za profesjonalizm. Proszę o taką poradę.

Cytat:
2007-12-01 21:14:08, mimo pisze:
Właśnie nabyłem Avensis D4D w kombii z 2003 i mam dokładnie takie sam problem. Nie interesują mnie głupie żarty w stylu niektórych powyższych postów. Znajomi chwalili tą stroną za profesjonalizm. Proszę o taką poradę.

To wcale nie są żarty. Zdaje sobie sprawę /a także widzę/ że wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy jak delikatnym urządzeniem jest turbina to raz, a dwa jak to potrafi sobie pęknąć głowica w zimnym dieslu - dlatego też, zawsze zwracam uwagę na "przegazowania na zimnym silniku".

A co do objawów uszkodzenia koła zamachowego - może to takie objawy jak w tym wątku.

Na marginesie, na tym forum jest także wesoło ale /zazwyczaj/ nie w dziale technicznym.

Serdecznie pozdrawiam

Cytat:
2007-11-30 15:43:23, Zawika1 pisze:
Czy jak stoisz np. na światłach też maż od czasu do czasu ten objaw? Po przygazowaniu , jak piszesz, jeżeli nadal zwiększasz obroty to ten dźwięk znika? Jeżeli tak, to masz na 99 % uszkodzone koło dwu masowe.

Nie bardzo rozumiem co chciałeś przekazać. To nie żarty, to wydatki i to spore

Witam w nowym roku wreszcie doszedlem co z tymi nieszczesnymi wibracjami.Odwiedzilem maly warsztat który zajmuje sie naprawa japoncow i po diagnostyce wskazano wymiane oleju w skrzyni biegow i pomoglo .Od tego czasu mam spokoj z wibracjami.

Witam w nowym roku wreszcie doszedlem co z tymi nieszczesnymi wibracjami.Odwiedzilem maly warsztat który zajmuje sie naprawa japoncow i po diagnostyce wskazano wymiane oleju w skrzyni biegow i pomoglo .Od tego czasu mam spokoj z wibracjami.