Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
norbiPL kalisz | 2008-01-05 12:09:37 Witam wszystkich, mam corolke e12 i odtwarza tylko oryginalne płyty co zrobić żeby odtwarzała te nagane na kompie? |
![]() marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2008-01-05 13:47:09 Zależy jak nagrywasz te na kompie. Odtwarzacze E12 nie czytają MP3. Płytki musisz wypalać jako zwykłe audio. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-05 16:00:04
Jaki ma związek prędkość nagrywania z jakością dźwięku? |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2008-01-05 16:48:24 Płytki oryginalne są wytłaczane a płytki nieoryginalne nagrywane i to jest różnica. Płytki nagrywaj w opcji audio CD jesli już. Swoja drogą wiele HighEndowych stacjonalrnych odtwarzaczy CD nie czyta płytek nagrywanych a czasem nawet tych "oryginalnych") Jak czyta mp3 to powinien też czytać nagrywane CD, jak nie czyta to się nie martw bo znaczy to że masz wyższej klasy CD a nie jakiś badziew do mp3) Pozdrawiam. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2008-01-05 16:53:22 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-05 16:50:47
Niemam pojecia ale jak obnizalem predkosc to zauwazylem ze robi sie jakosc odtwarzania jak z kasety,zwlaszcza soprany jakos obcinalo ,ale moze sie myle ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2008-01-05 17:12:56
albo nagrywarka do d.... Ja mam jakiegoś starego NEC-a (DVD/CD) i nie zauważyłem żadnych zmian w jakości nagrania. |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-05 18:32:32
Wydaje mi się że to musiało być coś innego (jakaś kompresja czy coś) a nie niższa prędkość. Zapis jest cyfrowy. Jakby tak część jedynek i/lub zer się nie zapisała, podczas nagrywania z niższą prędkością, to przy płycie z danymi, programami czy filmami byłby dramat bo można by ją wywalić do śmieci. Przy audio cd zresztą podobnie. Ale też może się mylę ![]() Co do pierwotnego pytania to faktycznie, przy nagrywaniu z większą prędkością, te "jedynki i zera" mogą się wypalić gorzej na płytce i wtedy słabsze lasery w odtwarzaczach mogą nie dawać rady żeby to odczytać, więc najlepiej spróbować nagrać płytę wolniej. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-05 20:38:46
Tu mnie przekonales...nie zastanawialem sie nad tym ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2008-01-05 21:40:11 Pigletto dobrze prawi. Im wolniej się nagrywa tym lepiej dla słabo-laserowców ![]() Niestety nowe nagrywarki nie pozwalają zazwyczaj nagrywać z prędkością mniejszą niż x4. Probowałem ustalić czemu tak jest i jedyne rozsądne uzasadnienie to fakt, że lasery w tych nagrywarkach są za "mocne" i gdyby laser za długo przebywał na danym polu to wręcz przepaliłby płytkę.. ![]() A swoją drogą miedzy płytami istnieją spore różnice i możecie nie wierzyć ale płytka z biedronki powoduje szybsze zużycie lasera niż dobre płyty.. Bity bitom nierówne ![]() Pzdr |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2008-01-05 22:21:17
No a ja przed chwilą nagrywalem plytke i K3B (linuxowy program do nagrywania cd/dvd itd) napisal mi ze płyta nie obsługuje predkosci nagrywania mniejszych niz 8 ![]() |