MotoNews.pl
12Odtwarzanie nie oryginalnych płyt w toyocie corolli (203242/18) - PT

Odtwarzanie nie oryginalnych płyt w toyocie corolli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, mam corolke e12 i odtwarza tylko oryginalne płyty co zrobić żeby odtwarzała te nagane na kompie?

Zależy jak nagrywasz te na kompie. Odtwarzacze E12 nie czytają MP3. Płytki musisz wypalać jako zwykłe audio.

Cytat:
2008-01-05 12:09:37, norbiPL pisze:
Witam wszystkich, mam corolke e12 i odtwarza tylko oryginalne płyty co zrobić żeby odtwarzała te nagane na kompie?

Z jaka predkoscia nagrywasz?Powyzej 12 moze nie czytac.Ponizej12 spada jakosc dzwieku.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2008-01-05 13:55:24, Bigelektron pisze:
Z jaka predkoscia nagrywasz?Powyzej 12 moze nie czytac.Ponizej12 spada jakosc dzwieku.

Jaki ma związek prędkość nagrywania z jakością dźwięku?

Płytki oryginalne są wytłaczane a płytki nieoryginalne nagrywane i to jest różnica. Płytki nagrywaj w opcji audio CD jesli już. Swoja drogą wiele HighEndowych stacjonalrnych odtwarzaczy CD nie czyta płytek nagrywanych a czasem nawet tych "oryginalnych") Jak czyta mp3 to powinien też czytać nagrywane CD, jak nie czyta to się nie martw bo znaczy to że masz wyższej klasy CD a nie jakiś badziew do mp3) Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2008-01-05 16:53:22 ]

Cytat:
2008-01-05 16:00:04, Pigletto pisze:
Jaki ma związek prędkość nagrywania z jakością dźwięku?

Niemam pojecia ale jak obnizalem predkosc to zauwazylem ze robi sie jakosc odtwarzania jak z kasety,zwlaszcza soprany jakos obcinalo ,ale moze sie myle

-----------------
Naprawa elektroniki.

Cytat:
2008-01-05 16:50:47, Bigelektron pisze:
ale moze sie myle

albo nagrywarka do d....

Ja mam jakiegoś starego NEC-a (DVD/CD) i nie zauważyłem żadnych zmian w jakości nagrania.

Cytat:
2008-01-05 16:50:47, Bigelektron pisze:
Niemam pojecia ale jak obnizalem predkosc to zauwazylem ze robi sie jakosc odtwarzania jak z kasety,zwlaszcza soprany jakos obcinalo ,ale moze sie myle

Wydaje mi się że to musiało być coś innego (jakaś kompresja czy coś) a nie niższa prędkość.
Zapis jest cyfrowy. Jakby tak część jedynek i/lub zer się nie zapisała, podczas nagrywania z niższą prędkością, to przy płycie z danymi, programami czy filmami byłby dramat bo można by ją wywalić do śmieci. Przy audio cd zresztą podobnie. Ale też może się mylę

Co do pierwotnego pytania to faktycznie, przy nagrywaniu z większą prędkością, te "jedynki i zera" mogą się wypalić gorzej na płytce i wtedy słabsze lasery w odtwarzaczach mogą nie dawać rady żeby to odczytać, więc najlepiej spróbować nagrać płytę wolniej.

Cytat:
2008-01-05 18:32:32, Pigletto pisze:
Wydaje mi się że to musiało być coś innego (jakaś kompresja czy coś) a nie niższa prędkość. Zapis jest cyfrowy. Jakby tak część jedynek i/lub zer się nie zapisała, podczas nagrywania z niższą prędkością, to przy płycie z danymi, programami czy filmami byłby dramat bo można by ją wywalić do śmieci. Przy audio cd zresztą podobnie. Ale też może się mylę Co do pierwotnego pytania to faktycznie, przy nagrywaniu z większą prędkością, te "jedynki i zera" mogą się wypalić gorzej na płytce i wtedy słabsze lasery w odtwarzaczach mogą nie dawać rady żeby to odczytać, więc najlepiej spróbować nagrać płytę wolniej.

Tu mnie przekonales...nie zastanawialem sie nad tym

-----------------
Naprawa elektroniki.

Pigletto dobrze prawi. Im wolniej się nagrywa tym lepiej dla słabo-laserowców
Niestety nowe nagrywarki nie pozwalają zazwyczaj nagrywać z prędkością mniejszą niż x4. Probowałem ustalić czemu tak jest i jedyne rozsądne uzasadnienie to fakt, że lasery w tych nagrywarkach są za "mocne" i gdyby laser za długo przebywał na danym polu to wręcz przepaliłby płytkę..

A swoją drogą miedzy płytami istnieją spore różnice i możecie nie wierzyć ale płytka z biedronki powoduje szybsze zużycie lasera niż dobre płyty.. Bity bitom nierówne

Pzdr

Cytat:
2008-01-05 21:40:11, MisiekII pisze:
Niestety nowe nagrywarki nie pozwalają zazwyczaj nagrywać z prędkością mniejszą niż x4.

No a ja przed chwilą nagrywalem plytke i K3B (linuxowy program do nagrywania cd/dvd itd) napisal mi ze płyta nie obsługuje predkosci nagrywania mniejszych niz 8