MotoNews.pl

Polski Fiat 125p - rocznik 1982

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no to czas przedstawić mój nowy nabytek

rok produkcji 1982
pojemnosc 1500
przebieg 159 tys km
kolor L61 pomarańczowy
zasilanie PB/LPG

posiadaczem tego cuda jestem od 09.01.2008r zakupiłem go od syna właściciela z racji tego ze właściciel choruje na parkinsona nie jest w stanie jeździć tym samochodem a auto zagraca garaż. kopiłem praktycznie bez oglądania w momencie kiedy facet otworzył mi garaż wiedziałem ze będzie mój. z racji tego ze auto nie ma przeglądu i ubezpieczenia (zakończyło sie w połowie grudnia) jedyna opcja dostarczenia go do domu była laweta tak wiec umówiłem sie z panem na dzień następny uprzednio zostawiając zaliczkę i pojechałem załatwiać lawetę. dnia następnego o umówionej porze stawiłem sie wraz z laweta pod garażem co sie okazało poza kapciem w tylnym kole i padniętym akumulatorem fiat był w pleni sprawny i be zprzeciwow zaparkował sie na lawecie tak oto stałem sie właścicielem kolejnego fiata w moim życiu choć tego szukałem najdłużej

a tak prezentował sie ok 30 min po zakupie

dziwny zbiornik

jedyne słuszne felgi

w chwili obecnej już wiem na czym stoję fiat ma parę mankamentów 3 niewielkie dziurki w blacharce kilka wykwitów rdzy wymieniłem wkłady lamp na nowe w sobotę zakładam kolektor od gsi i komplet wydechów bo te co są praktycznie nie istnieją mechanicznie rozruszałem i przesmarowałem gaźnik regulacji wymaga zapłon auto niema mocy silnik jest w stanie bardzo dobrym i wymaga jedynie wymiany i oleju i świec! zawieszenie ok! do wnętrza pójdą fotele IG i tapicerka na drzwi brązowa z fiata 78r
w sobotę weżnę tez w obroty zapasowy gaźnik i głowice troszkę przy nich podłubie i jak sie tylko nadąży okazja zmienię!

[ wiadomość edytowana przez: STRUGAR dnia 2008-01-15 21:04:49 ]

cacy fiat zbiornik był chyba do przemytu paliwa z Ukrainy

powiedz mi skąd masz te dekielki na motylki ??

Podobny ziornik miałem kiedyś w 125 '75. Miał 65 litrów. Nie wiem czy to byłą samoróbkac czy rzemiosło. ale patent ciekawy!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2008-01-17 02:14:31, JOZEF_STALIN pisze:
cacy fiat zbiornik był chyba do przemytu paliwa z Ukrainy powiedz mi skąd masz te dekielki na motylki ??

auto raczej nie jeździło na Ukrainę od początku do teraz na dolnym śląsku! a dekielek takowy mam tylko jeden na drugiej feldze jest inny z napisem fiat ale taki aluminiowy cały a na moich poprzednich motylkach motylkach nigdy ich nie było i chyba te zdejmę bo dziwnie będzie wyglądał z dwoma i to każdy z innej parafii

Świetna pomarańcza

gratuluję nabytku i życzę aby sprawował się bezawaryjnie

dzięki wielkie za dobre słowo na temat mojego samochodu! zarazie mam przy nim kupę roboty niema przeglądu i muszę go wyszykować żeby przeszedł bez problemów dzisiaj walczyłem z układem chłodzenia i hamulcami ojciec wyregulował zawory i zmienił gaźnik na taki z silnika 1600 niestety stary tez był z mechanicznym otwarciem 2 przepustnicy wiec niema czego żałować!

Sprawdź czy otwierajasię obie przepustnice.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

przepustnice sie otwierają ale po 2 dniach dość intensywnej jazdy stwierdzam ze silnik nie jest rewelacja jest pierońsko słaby i przepala sporo oleju może to wada oleju bo jeszcze nie zmieniłem chce go jeszcze trochę rozruszać na starym i zobaczyć co i jak! narazie mam problem z pompa hamulcowa któraś sekcja puszcza tak wiec potworka z rozrywki z evo1 hamulce do roboty na gwałt! coś sie dzieje z prędkościomierzem dochodzi do 70 km/h i dalej nie chce a auto sie dalej rozpędza! sprzęgło trzyma nawet dobrze wiec nie jest to wina ślizgającego sie sprzęgła!