Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2008-02-09 23:24:34 Witam,
dzisiaj wymianialem kable WN w mojej V6. Auto na starych kablach i swiecach NGK BKR5EK jezdzilo od pewnego czasu jak stara zdzira. Myslalem juz o wymianie auta na lepszy model ![]() Kable kupilem od ludzikow z tej firmy: www.performance3000.com maja tez swoje aukcje na eBay: kable WN na eBay UK Kupilem 8mm Magnecor Electrosport 6049 - niebieskie - cena 136 funtow z wysylka. Dodam, ze cena w salonie Vauxhall wacha sie od 240 do 260 funtow za komplet. Bardzo elastyczne, wygladaja na kable wysokiej jakosci, kazda fajka ma uchwyt do wyciagania jej ze swiecy. Idealnie spasowane dlugosci oraz swietne opisy na kablach nie stwarzaly problemow z wymiana. Do wymiany, musialem sciagnac podszybie razem z silnikiem wycieraczek i jego ramionami. Dokladnie tak, jak to opisal Szarbia tu -> Jak zmienic kable w V6 Zdjecia ![]() ![]() ![]() ![]() Swiece NGK BKR6EK kupilem na stronie www.vegaracing.co.uk za 18 funtow. Wyszukalem je na tej stronie www.ngkpartfinder.co.uk Teraz wrazenia: dzieki niebieskiemu kolorowi kabli auto przyspiesza od 0 do 100 w 3.5s, pali 5.5l ropy na 100 i jedzie grubo ponad 260km/h. ![]() Ogolnie jest zajebiscie, szczegolnie na gazie. Chociaz gaz to zlooo. Ostatnio jezdzilem przez 2 miesiace tylko na 98Pb, wlasnie przez ta nierowna prace, silnik jakby gubil iskre az do 3tys obr. ![]() [ wiadomość edytowana przez: KOLIBERk dnia 2008-02-09 23:58:04 ] |
![]() KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2008-02-11 17:32:48
I dlatego ten oryginalny byl o kant dupy rozbic, wygladal jak "Z" ![]() A ten nowy ma luki bez ostrych krzywizn i to jest OK. stary kabel nr. 6 ![]() |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2008-02-12 00:02:01 no u mnie tak żle nie było a wytrzymały 10 lat tak więc wydaje mi się że jak na przewody to nieźle |