Dziwny dzwięk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy 3tyś orotów pojawia mi się niznosny dzwięk na postoju nie ale podczas jazdy na II III i IV co to może być czy możliwe że to wydech wpada w jakieś drgania bo słyszałem że ładne mają taką przypdałość

Mam cos dokładnie takiego samego i nie moge zlokalizować co to jest. Podejrzenia kierują się powoli w okolice sprzęgła - docisku i tarczy - z tym że na razie nie chce mi się tego rozbierać.

Może sprzęgło, a może za mało oleju w skrzyni biegów

Cytat:
2005-05-01 15:11:00, MikeB pisze:

Ja obstawiam właśnie skrzynie i niski poziom oleju. Przerabiałem problem w innym aucie za niski poziom oleju - wyciek - sprawił że zaczeły się zacierać sychronizatory na szczęscie dało się je uratować i zmiana miejsc wystarczyła. sprawdz olej puki jeszcze jest po co
Powodzenia

Cytat:
2005-05-01 15:11:00, MikeB pisze:

Ani sprzegło ani za mało oleju to poprostu był wydech zmieniłem mocowania i jest spoko a tym że to wydech powiedzaił mi mój mechanik powiedzał że to niemożliwe żeby to było coś innego jeżeli to jest tylko przy pewnych obrotach.

odswiezam temat, zeby nie bylo ze nowy zakladam od razu;p podczas jazdy mniej wiecej od predkosci 70 do okolo 100 km/h pojawia sie u mnie dzwiny dzwiek, donosny, jakbym mial dziurawy tlumik, oprocz tego czuc w samochodzie takie jakby mikrodrgania. Skrzynia to raczej nie jest, bo ten dzwiek pojawia sie zawsze przy 70 i cichnie przy 100, niezaleznie od biegu na jakim jade. Przypomina to cos w rodzaju dmuchania w szyjke butelki (). Co to moze byc ?

Witam
sprawdź koła czy masz dobrze dokręcone, podjedź do wulkaniazacji niech sprawdza czy felgi nie pokrzywione, czu opona gdzieś nie puściła kordu, niech sprawdzą wyważenie.. jeśli to nie to, to jeszcze sprawdź póloski i przeguby, to wycie wygląda na coś w układzie jezdnym.