Podroz do UK

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze ktos ma jakies porady dotyczace wyjazdu autem do anglii? czym najtaniej dostac sie na wyspy?(z autem naturalnie) jade za dwa dni i kazda porada moze sie przydac. Mandaty? policja? pojade przez niemcy i francje. Dzieki za wszelkie info.

Mandaty Policja ? ha w angli wszedzie sa aparaciki i robia ci foteczki pozniej jak cie zatrzymuja i nie masz czegos zaplaconego w kompie to uuu ale na 2 dni

AA pamietaj ze tam jest ruch dla niedorozwinietych tj po lewej sie jedzie :p

Pytaj sie Elvisa Canapki - on spedza tam conajmniej 10 miesiecy na rok

Ze Śląska to dajesz najpierw do Berlina, potem A2 przez prawie całe Niemcy aż pod Duisburg (pod Kolonią), tam skręcasz na chyba A42 (są drogowskazy na Venlo). w Venlo wjeżdżasz do Holandii, mijasz Eindhoven (jadąc A67/E34, która w Belgii przechodzi w A21/E34), przed Antwerpią wjeżdżasz na A13/E313 i w Antwerpii (tu uważaj, można się pogubić) dajesz na Gent autostradą A14/E17. Pod Gent zjeżdżasz na A10/E40 i walisz prosto do Ostendy (jakieś 15 km przed Ostendą uważaj, bo "główna" autostrada odbija w kierunku Dunkierki. Prom (katamaran) z Ostendy płynie dłużej, niż z Calais, ale jest tańszy (w obie strony płaciłem kilka lat temu 72.00 funty angielskie, z Calais ~140.00). Po dopłynięciu do Dover jesteś w Anglii. W Belgii uważaj na policję, łapią za prędkość, nawet za ca. 140-150 km/h. Kiedy jedziesz i kiedy wracasz? Mam sprawę do załatwienia w Anglii, drobna jakieś 500 m od autostrady M20 z Dover do Londynu. Gdybyś mógł coś pomóc to cię ozłocę (mam do odebrania wałek do mojego potwora).

dzieki za info. moze ktos wie jak tam jest z zakwaterowaniem? szukam czegos w poludniowym londynie.

Jeśli chcesz, to w zachodnim Londynie mogę Ci dać namiary.

MaciekW:
Dlaczego dla niedorozwinietych?
Spedzilem w londynie 2 lata i przyzwyczailem sie do tego, wszystko jest ok do momentu kiedy europejskim autem (mialem merca 190) nie zechcesz kogos wyprzedzic (loteria)
Wiadomo, ze przez pierwszy tydzien wchodzisz pod auta, na ronda wjezdzasz w odwrotnym kierunku, ale jak wyzej - mozna sie przyzwyczaic.
Swoja droga anglicy za niedorozwinietych uwazaja cala reszte: patrzac globalnie taki ruch obowiazuje we wszystkich bylych koloniach angielskich (wiekszosc afryki, australia, nowa zelandia) + japonia i pare innych krajow.
Moze to my mamy inaczej?
Dodam, ze nie warto szarpac sie na eurotunel- chyba ze komus sie bardzo spieszy, podroz trwa pol godziny, ale kosztuje ok. Ł250. No i traci sie niezapomniane wrazenia z promu..
Powodzenia za kanalem!

Euro-tunelem nie może byc przewożony samochod na gaz.

to daruje sobie eurotunel. a gazu i tak nie mam wiec mnie to nie dotyczy.

takze bralem pod uwage jazde swym Poldkiem do Anglii (do Kent),
ale przerazily mnie ceny za czesci i robocizne, gdyby a noz sie cos stalo...
a srednio mi sie chce zaladowac caly bagaznik zlomem.

tym nie mniej trzymam kciuki i zycze bezusterkowej jazdy.

Czesci mozna znalezc na wiekszosci schrottow, nie bez powodu angole mowia: FSO-For Schrott Only
W londynie znam przynajmniej trzy takie, do tej pory kreci sie tam dosc sporo truckow, a i lewy caro sie trafi.
Co do robocizny...
Mam dwie rece, nimi krece - i mnie nic nie przeraza

hej walezy. najlepsze miejsce na znalezienie kwatery w Londynie to http://www.thegumtree.com/
powodzenia i może do zobaczenia u angoli (będę tam od poł. lipca)
Cytat:
2003-07-02 08:21:34, Walezy pisze:
dzieki za info. moze ktos wie jak tam jest z zakwaterowaniem? szukam czegos w poludniowym londynie.

X

co do czesci to chyba mnie omina te trudnosci(mam nadzieje ) jade Lancia delta, i jade do serwisu lancii na praktyke wiec mam nadzieje ze te problemy mnie jakos omina.

Widzę że coraz wiecej kolegów wybiera sie do England - może trzeba namówić Elvisa aby zorganizował tam Spot Klubowy

Walezy i inni - Szczęśliwej Podróży

Cytat:
2003-07-02 22:49:58, GDA pisze:
Widzę że coraz wiecej kolegów wybiera sie do England - może trzeba namówić Elvisa aby zorganizował tam Spot Klubowy

To by sie angole dziwili jakby zobaczyli ze 20 poldkow i jeszcze z 10 bandziorow na raz

pozdr

Cytat:
2003-07-02 22:49:58, GDA pisze:

Zawsze można zrobić tam spot 3miejski

Angole chyba by sie nie zdzwili - tam FSO jest calkiem dobrze znana. Swego czasu byl to najwiekszy odbiorca samochodow z FSO sposrod "krajow drugiego obszaru platniczego"

Spot w UK? Why not?

Pozdrowka
Adamus

Cytat:
2003-07-03 14:19:52, danield pisze:
Zawsze można zrobić tam spot 3miejski

W sumie 3miasto może sobie pozwolić. Przecież ma bliżej niż np Warszawa albo Kraków .

No i nie zapomnijmy, że tym razem Mach miałby najbliżej

dzikie za wszelkie info. jade za pare godzin

ja śmigam ok 15.07 lecz autobusem...
Walezy: a gdzie do tego servisu jedziesz (miasto)...