Podgrzewane Fotele

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam!

Szukałem w wyszukiwarce, ale nie znalazłem przypadku z Omegą B.
Czy ktoś orientuje się jak zamontować maty grzewcze do przednich foteli? Chodzi mi o oryginalne maty i oryginalne przełączniki, żeby wszystko wyglądało jakby było fabrycznie zamonowane. Z tego co wiem to instalacja jest pociągnieta. W panelu klimatronika brakuje tylko przycisku, a w fotelach mat. Zna ktos prosty sposób na montaż?

Pozdrawiam!

tak- w fotelach rozebrać tapicerkę,ułożyć maty, poskładać tapicerkę.
w panelu sterowania założyć wyłączniki.
tyle teorii
w praktyce rozebranie foteli zajmuje dożo czasu i można uszkodzić tapicerkę.
jednak było już o tym troszkę pisane bo sam się do tego przymierzałem (przeglądałem archiwum i wiem)ale dałem sobie spokój.
również pozdrawiam.

Jak jest instalacja nie ma problemu. Jedna ważna sprawa. Jak masz poduszki w siedzisku odłącz akumulator i dopiero działaj. Jeżeli tego nie zrobisz masz błąd poduszek i konieczne jest kasowanie a to kosztuje.

I jeszcze pamiętaj, że fotele od MR '98+ mają inne maty, oraz że skóry mają inne maty niż welury.

pozdr,
Robert

a czy to takie potrzebne??????? Nie jestem pewien. Mam to u siebie i przy mrozach to kilka razy użyłem ale jak siedzisz np w płaszczu to żeby cokolwiek poczuć to kilka minut musisz czekać hi hi a potem to parzy w tyłek i trzeba wyłączyć.

michals24 jak Ci nie potrzebne to ja chętny...

Pisaliscie ze w klimatroniku jest juz instalacja podciagnieta a jak z standardem ?? omega 98 .Rzeczy typu lamkpi w drzwiach itp maja podciagniete instalacje wiec moze i to prosze o odpowiedz acha mam jeszcze pytanie czy podciagnieta jest instalacja do lampki nad raczka (raczka nad drzwiami tyl tam jest taka listwa swiecaca ) http://moto.allegro.pl/item309591987_lampka_tyl_siedz_omega_vectra_astra_corsa_tuning.html

[ wiadomość edytowana przez: sunrise dnia 2008-02-13 13:59:29 ]

W sobote zakładałem Recaro i po ściągnięciu bocznych plastików przy fotelu znalazłem wolne wtyczki,które jak sie okazało są od podgrzewania.Włożyłem jeszcze włączniki w srodkowy panel i wszystko gra.Zadnych przekażników ,żadnych bezpieczników,Plug and Play.