Felgi ze stanów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam czy ktoś się orientuje ile może kosztować przesłanie felg z oponami ze stanów????

Moge sie dowiedziec ile kosztuje wyslanie paczki o danych gabarytach. Bo moja znajoma sciaga ubrania w duzych kartonach ze stanów. Wiec jeden karton jest porownywalny do jednej duzej felgi. ALe chyba wyszło by wrzucic komus do kontenera jesli sciaga jakies auta. Ale zapytam dzisiaj i dam znac.

Moge sie dowiedziec ile kosztuje wyslanie paczki o danych gabarytach. Bo moja znajoma sciaga ubrania w duzych kartonach ze stanów. Wiec jeden karton jest porownywalny do jednej duzej felgi. ALe chyba wyszło by wrzucic komus do kontenera jesli sciaga jakies auta. Ale zapytam dzisiaj i dam znac.

w stanach można kupić tanio felgi z oponami np. chromowane nowe felgi 18" z oponami nowymi to koszt ok 700-800 dolarów
ale jaka przesyłka, ciekawe też co z cłem czy coś trzeba płacić.
gdzieś znalazłem że wysyłka za 150 dolarów ups
a jakaś Polska firma przesyła za 110 ale to nie są pewne ceny.

jak nadawca to firma to clo masz na 99% - najlepiej zeby ktos to odebral w stanach, przepakowal i przeslal jako gift...

z tego co ja kiedys slyszalem to sa dwie opcje wyslania....pierwsza to tak jak Kolega mowil poprostu dogadac sie z kims kto sciaga autka a druga zeby ominac clo(tyle ze nie jestem pewny na 100%) to tak owa paczke wysylamy do UK i pozniej na PL...z UK nie placimy juz zadnego cla ani podatku bo Unia...tak jak pisalem to sa informacje nie sprawdzone tylko slyszalem to od znajomego ktory sciagnal kilkanascie laptopow i wlasnie tak robil..pozdrawiam i jak juz cos bedziesz wiedzial to daj znac!!

np
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/18-ADR-WHEELS-RIMS-TIRES-5x110-G6-HHR-CATERA-COBALT-SS_W0QQitemZ120219279830QQcmdZViewItem?hash=item120219279830

z oponami zamontowanie i wyważeniem wygląda to całkiem nieźle cenowo

i jeszcze

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/18-Chrome-Rim-HHR-Catera-Malibu-Saab-Aurora-Wheels-Tire_W0QQitemZ170190805966QQcmdZViewItem?hash=item170190805966

troche drożej i jeszcze 50 $ za zamontowanie i wyważenie.

wogóle czy takie koła wejdą do omegi????

można przy okazji tarcze hamulcowe ale tego nie jestem pewien czy pasuje i jakiej to jakości bo jak chinczyk to w polsce takie same ceny
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Cadillac-Catera-97-98-99-00-01-F-R-D-S-BRAKE-ROTORS_W0QQitemZ220199448766QQcmdZViewItem?hash=item220199448766

na np. pierwszej aukcji przesylka na terenie Stanow zaczyna sie od 200 $ w gore,NIE MOZESZ odebrac osobiscie,wiec chyba nie uda Ci sie tego sprowadzic ponizej 500$. to na tym konkretnym przykladzie.

chodzi mi o ceny są tańsze a być może znajdę coś w NY lub NJ a tam miał by kto odebrać pozostaje tyko wysyłka do polski, tylko jak to zrobić bez cła, przepakować ubłocić i jako używane, na razie są to moje spekulacje

pasują w ogóle takie 18" do omegi

Cytat:
2008-02-08 23:27:30, OpelOmega pisze:
chodzi mi o ceny są tańsze a być może znajdę coś w NY lub NJ a tam miał by kto odebrać pozostaje tyko wysyłka do polski, tylko jak to zrobić bez cła, przepakować ubłocić i jako używane, na razie są to moje spekulacje pasują w ogóle takie 18" do omegi

Czemu mają nie pasować skoro są do Catery
Ale lepiej będzie wysłać do angoli a z tamtąd do polski juz przywieżć

Kolega mieszkający w Stanach oszacował koszty na 1220 dolców (wliczał jakiś podatek "tamtejszy"). Jak widać szczególnie wadzi ta niemożność odbioru osobistego. Bo jeszcze tysiąc dolców byłoby do przełknięcia.

jaki podatek, jezeli felgi by były z kanady i do stanów to chyba jest jakiś podatek i zalezy wtedy do jakiego stanu ok 15% a jeżeli w stanach kupione i w stanach przesłane to bez podatku tak się dowiedziałem polamerze przesyłka takich felg z oponami to ok. 150 dolarów.

Rok temu miałem lapsa kupowanego w NY, do ceny ze sklepu internetowego doszedł "podatek stanowy", coś koło 9% chyba...

podobno kupując w stanie x i wysyłka do stanu y podatku stanowego nie naliczaja w sklepie internetowym

czy felgi z vectry c pasują do omegi

w ogóle 18" felgi jakie kuszą mieć et żeby pasowały do omegi B

Mam pytanie czy felgi 18" ET35 z oponami 225/40/18 wejdą do omegi B na sprężnach czerwonych steinmentz

Cytat:
2008-02-12 15:49:56, OpelOmega pisze:
Mam pytanie czy felgi 18" ET35 z oponami 225/40/18 wejdą do omegi B na sprężnach czerwonych steinmentz

takie koło jest 2,7 mm większe (w średnicy) od nominału więc nie powinno być tutaj problemu...

Kolejny pomysł na wysyłke zza wody podany przez mieszkajacą tam koleżankę

" Jak chodzi o wysylke do Polski to ja bym wyslala to zwykla paczka morska z polskiej agencji wysylkowej . Cena za funt jest mniej wiecej $0.65 + $5.00 oplata serwisowa od kazdej paczki . Przy czym ludzie wysylaja w tych paczkach wszystko co mozliwe i pisza "odziez uzywana" (wiem bo pracowalam w takim biurze 5 lat ) . A ile tych felg bedziesz wysylal ? 4-ry ? bo wtedy pewnie trzeba by rozbic na 2 paczki i poobkladac jakimis dziadami starymi . W taki sposob omijasz clo i inne sprawy."

powiedzmy omijam bo może być tak że celnicy zrobią strajk i będą wszystko dokładnie trzepać a wtedy clo vat i mandat