Co do wymiany?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co polecacie wymienić po 70 kkm ?

po 70 tyś. to właściwie tylko olej i filtr.....

po 60 tyś. należało wymienić pasek , świece, filtr powietrza, filtr paliwa, olej, filtr oleju, zalecam też olej w skrzyni (choć nie trzeba), płyn w chłodnicy (też chyba nie trzeba), płyn hamulcowy...... - jednym słowe duży przegląd - jak to wszystko zrobiłeś przy 60 tyś. to przy 70 tyś tylko olej + filtr.....

Propozycja dla Moderatora. Moim zdaniem warto na stronę wprowadzić wykaz koniecznych czynności w ramach przegladów po pokonaniu okreslonej ilości kilometrów. Takie tematy postów pojawiały się już wcześniej, może więc dla tych uzytkowników espero, którzy nie dysponują ksiażką byłoby to pomocne.

Z pewnością nie zaszkodzi przejrzeć całe auto.

Lepiej nam napisz co masz seryjnego, tarcze, amorki, opony, sprężyny, tłumiki, mechanizm wycieraczek itd.... Bo jeżeli to wszystko jeszcze się u Ciebie trzyma to najwyższa poraz na odnowę biologiczną auta!!

Cytat:
2003-07-12 17:09:27, Jac pisze:
co polecacie wymienić po 70 kkm ?

Maciek nie strasz mnie z ta odnową biologiczną bo u mnie na 100kkm jest jeszcze duuużo oryginałów.

A widzisz, innym to radzisz przejżeć całe auto a sam jeździsz prawie oryginałem..??? ... zgroza i hańba

Cytat:
2003-07-13 12:21:20, -Piotr- pisze:
Maciek nie strasz mnie z ta odnową biologiczną bo u mnie na 100kkm jest jeszcze duuużo oryginałów.

Warunek, że jest wszysko O.K, i tylko taki warunek. A u mnie jest.

na razie wymieniłem klocki, świece, płyn hamulcowy, amorki tył, rozrządu nie ruszałem jeszcze. Wymieniać cały, czy tylko pasek ?

ile powinna wynosić normalna cena wymiany rozrządu ?

Rozrząd cały razem z napinaczem a i byc może z pompą wody...
Pomyślał bym o tarczach hamulcowych...

Pasek kosztuje jakieś 80 PLN, a wymiana 150 PLN. Nie wiem ile kosztuje napinacz.

czyli z tym rozrządem to napinacz, pasek i rolki prowadzące ? łańcuch rozrządu też ? Nie za wcześnie na pompe wody, myslałem, że po ok. 90 kkm ?

Napinacz kupowałem za ok 100-120zł (do Espero 2.0). Jednak zastanawiam się czy nie lepiej kupić samego łożyska, tylko jest pytanie czy można je wymienić w "domowych" warunkach. Napinacza jescze nie zmieniłem więc mógłbym odczytać symbol łożyska.

Cytat:
2003-07-13 22:31:37, Jac pisze:
czyli z tym rozrządem to napinacz, pasek i rolki prowadzące ? łańcuch rozrządu też ? Nie za wcześnie na pompe wody, myslałem, że po ok. 90 kkm ?

Pompa zostaje narazie

Rozrząd =>

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=4029&hq=rozrząd&f=17&m=flat
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=11734&hq=rozrząd&f=17&m=flat

dzięki za link, gdzie w Warszawie można pop przyzwoitej cenie wymienić rozrząd ?

Cześć Jac !
KeyJey pisał coś o zniżce w firmie ELIT, ale to już pytanie do niego !

gdyby ktos miał namiar na jakis warsztat to prosze o SMS 602-274-320

Cytat:
2003-07-14 16:56:46, Jac pisze:
gdyby ktos miał namiar na jakis warsztat to prosze o SMS 602-274-320

Pan Sławek

Ul.Maszynowa 12c
Tel.kom. 0-601-23-09-90

Pan Sławek to jedyny warsztat w centralnej Polsce polecany nie tylko do Espero ale i innych aut!!! Do Espero szczególnie..