Co mi gra...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przód to głośniki 16cm system z gwizdkami firmy Phonocar . Dodatkowo drzwi został wytłumione i gra rewelacyjnie.

Przód wykonała mi firma Bariera dżwięku. Polecam ich!!

A na tył będe montował cos tańszego ale dla uzupelnienia dźwięku wystarczy w zupełności głośniki eliptyczne 6x9 firmy Boschmann

Oczywiście zamiast Sony obecnie gra sobie Pioneer DEH2330..

Pozdrawiam coraz szybszy Maciek

[ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2003-04-14 20:26:19 ]

Czyli teraz Maćku będzie Ciebie nie tylko widać jak jedziesz, ale i słychać!!

I dobrze, oczywiście jak pozwolisz to przetestuje przy najbliższej okazji.

Ależ oczywiście że pozwolę nawet za darmo...
A tak przy okazji to muszę stwiedzić iż auto się wytłumiło akustycznie i jest zauważalnie ciszej, na dziurach i nie tyło chodzi znacznie przyjemniej...

Cześć MaciekGT !
Czym zostały wytłumione Twoje drzwi, jak to zostało zrobione i jakie kłopoty były z założeniem 16-stek w przednich drzwiach ?

Wytłumione matą bitumiczną firmy phonocar. Głośniki na przód weszły bez większych problemów, trochę wycinania blachy plus dystanse, poza tym nawet włącznik klapy bagażnika jest na swoim miejscu!!

Ładnie, ale czy całe wnętrze drzwi masz wyłożone tę matą bitumiczną czy tylko okolice głośnika
A co z maskownicą głosnika z drzwi, czy została na swoim miejscu ?

Całe drzwi są wyłożone od strony boczka, a wszystko jest tak jak był seryjnie...

Dzięki za wyczerpujace info
Też się przymierzam do wymiany przodu, ale myslałem o 13-kach.
Teraz musze to przemyśleć, skoro dało się tam "upchać" 16-stki

Wszystko by było pięknie z tym przodem Maćku ale...
..no właśnie... jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze!

ILE KOSZTOWAŁO CIĘ TO CAŁE PRZEDSIĘWZIĘCIE?

...koszt głośników, wytłumienie, montaż... wszystko razem?

Przód, czyli głośniki wytłumienie montaż głośników i radia oraz demontażstarego sytemu to 1tys.zł...
No cóż za jakość trzeba płacić...

W dobry samochód warto inwestować .

a same glosniki?

Phonocar na przód to 650zł brutto...

Witam !
Dzisiaj dokończyłem tuning muzyczny w mojej furce, tj. wymieniłem w końcu przednie głosniki na 13 cm
He he, bez cięcia blachy też się nie obeszło
Ale za to jaka "jazda"

Cięcie blachy???? co to za głośniki??? chyba 13 calowe...
Powiedz coś jaka firma, czy gwizdki montujesz no i jak to teraz gra?

PS. Mam nadzieję że zrobię szybko montaż tylnych elpis i jakby były godne polecenia to mam obiecane przez człowieka który to sprzedaje że dla klubu Espero będzie znacząca zniżka.. (oczywiście przy jakieś ilości zamówień)

To nic specjalnego - głośniki DAX ZGC 130, dwudrożne.
Ciąć musiałem, bo nie miałem dystansów. W oryginalnym otworze kosz się nie mieścił i trzeba było odrobinę naciąć blachę
Gwizdków (na razie !) nie przewiduję, chociaż byłoby fajnie.
Muzycznie mam poprawę o 200% - nareszczie słychać, że z przodu też coś gra, jest bas i to całkiem mocny, średnica dobra i nareszcie słychać wysokie tony również z przodu
Nawet czułem drgające nogawki
Jak dla mnie jest na przyzwoitym poziomie, nic nie "pierdzi" nawet przy wysokim natężeniu dźwięku. Te DAX-y dobrze uzupełniają mi tylne Xplod-y Sony (16,5 cm).
Porównywanie tego dźwięku do "seryjnego" nie ma sensu - to po prostu przepaść !

Macku, jakie przewody masz przecisniete do przednich glosnikow? O jakim przekroju (pytam rowniez o ksztalt a nie tylko grubosc)?

Kable seryjne, przy stosowaniu głośników i radia klasy popularnej bez dodatkowego wzmacniacza nie ma sensu zakładać nic markowego (np. 40zł za metr..)

Nie przewidywałem ale zamontowałem

No i mam teraz system 6-cio głośnikowy
Dzisiaj "dołożyłem" gwizdki firmy RTO - XS

Dzięki MaciekGT za sugestie o montażu gwizdków. Teraz dzwięku mam pełną budę - full wypas, jaka przestrzeń

No ja powoli tez zaczalem wymieniac wszystko w systemie AUDIO

Zaczalem od RADIA...
JVC KD-S70R
Pelne wytlumienie przednich drzwi, tylnej kanapy, tylniej pulki... w planach wytlumienei bagaznika

Glosniki na polce z tylu - HERTZ HV 165

Glosniki w bagazniku... 25cm TONSIL... typowo basowe.... identyczne jak w ALTUSACH wmontowane w drewniana obudowe butli gazowej... to jeszcze nie jest zalozone.. czeka na dzialce na obicie materialem .. ale juz bylo podlaczane.

Gwizdki leza w domu... czekaja na glosniki do przodu (napewno 13cm) no i wtedy bedzie dżez