Wycieraczki / pióra - jakie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Pytanie mogło by się większości wydać dość "trywialne"... Ale mimo wszystko mam kłopot jakie wycieraczki wybrać.
Z tego co się dowiedziałem do Samary idą te odługości 500mm.
Zawse zpominam sprawdzić mocowania i tu tez wole się upewnić.
Chodzi mi głównie o zachowanie stosunku jakości do ceny

Począwszy od gumy kończąc na rodzaju uchwytu...

1 typ ciekawie to wygląda, ale nic nadzwyczajnego.
2 typ ciekawe, podobno są montowane we wszystkich nowszych modelach, identyczne znalazlem u siebie w Real`u juz nie jestem pewien czy za sztuke czy za komplet ale cena za taki bajerek to ok. 25zl a dlugosc 480 mm
3 typ zwykłe tanie wycieraczki.

A Wy co możecie powiedizeć na ten temat ?

I najważniejsze to jak jest z tymi zaczepami? Jeżeli nie ma bezpośrednio dedykowanych do Samary to jakie modele mają takie same złączki, żeby można podpasować?

Pozdrawiam, Rafał.

Wiem jedno - nie kupuj wycieraczek marki carefour. Mają słabe mocowania. Jedna wycieraczka mi odpadła podczas jazdy a druga jak myłem samochód.

Do Samary pióra mają długość 50-51 cm, najlepiej po prostu pójdź do jakiegoś sklepu z ŁADnymi częściami i tam kup. Nie kupuj tylko tych "uniwersalnych" piór na stacjach czy w hipermarketach, kiedyś takie kupiłem, niby pisało, że są też do samary ale odpowiednich mocowań nie miały .

Ja mam bosha i moge te wycieraczki w 100% polecić.

Tutaj sobie kup wycieraczki.

Champion, Valeo - takze wyprobowalem i oceniam dobrze.
Marketowych - unikac!

ja mam wycieraczki Valeo ale typu bezszkieletowego tj takie jak pokazałeś w przykładzie 2. Dla mnie są rewelacyjne nie piszczą ładnie zbierają wodę i nie pozostawiają smug prawie jak "Cilit"