Tłumik 21072

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W swojej ładzie (1.3) nie mam tlumika srodkowego (glosnosc powyzej 93db...), z tego powodu chcialbym go tam zalozyc.

Jak to z tym jest, czy musze kupowac cala czesc, czy mozna dostac sama puszke?

Czy taki tlumik jest wewnatrz jakos specjalnie zbudowany, czy jest to zwykla puszka z blachy (czy spawacz cos takiego z blachy stworzy za mniejsze pieniadze)?

Czy jesli musze kupic caly srodkowy, pasuje od jakiegos innego auta (chyba chodzi o srednice rury i wymiary puszki? Jakie to to powinno miec wymiary?)

Kup po prosty środkowy od 2107 z silnikiem 1500 - tam są 2 tłumiki a w wersji 1300 tylko jeden. Przekładka bez problemów - plug & play

A środkowy tłumik+końcowy to ok 60zł

Tylko jeszcze dojdzie ze 20-30zl za wysylke, bo w moich okolicznych sklepach, to do lady maja jedynie filtry, dlatego pytalem o inne. A jechac do stolicy mi sie nie kalkuluje
Gdyby nie to, ze glosnosc przekracza mi norme o ponad 20db i ze mam 4 biegowa skrzynie, to zostawilbym jak jest

A wlasnie, po zalozeniu srodkowego, glosnosc sporo spadnie? Koncowy tlumik mam sportowy, ale nie wiem jaki typ.

Cytat:
2008-03-04 00:07:08, blaze1 pisze:
Tylko jeszcze dojdzie ze 20-30zl za wysylke, bo w moich okolicznych sklepach, to do lady maja jedynie filtry, dlatego pytalem o inne. A jechac do stolicy mi sie nie kalkuluje Gdyby nie to, ze glosnosc przekracza mi norme o ponad 20db i ze mam 4 biegowa skrzynie, to zostawilbym jak jest A wlasnie, po zalozeniu srodkowego, glosnosc sporo spadnie? Koncowy tlumik mam sportowy, ale nie wiem jaki typ.

Nie spadnie, a środkowy tłumik będzie generował jeszcze dodatkowe odgłosy (jest umiejscowiony pod siedzeniami).

Wiem, miałem, przetestowałem.

Poskąldaj do kupy to co teraz masz - masz głośno, bo masz jakies przedmuchy.

To od czego jest srodkowy tlumik?
W takim razie moze za glosnosc odpowiada koncowy? Sprawdze tez czy przedmuchow nie ma, najwyzej caly wydech zmienie.

Pamiętaj, żeby kupić taki aluminiowany - dłużej trzyma.

Cytat:
2008-03-04 17:40:39, Leszek_Gdynia pisze:
Pamiętaj, żeby kupić taki aluminiowany - dłużej trzyma.

Puszka wytrzyma, ale puści na łączeniu z metalową rurą. Przynajmniej ja tak miałem...

Blaze1 jesli jestes z Rawy to podjeć do Skierniewic. Sa dwa sklepy w których sa cześci do Lady. W jednym z nich odrazu dostałem srodkowy uklad wydechowy, fakt było to torche czasu temu ale powinni miec nadal.

sylwesterpl: a ile za to dales? i z czego wykonany? wiesz na jakiej ulicy sa te sklepy? szukalem dzisiaj po czestochowie, ale w sklepach co bylem to maja ceny 2x wieksze jak w internecie

Tam gdzie kupowałem ja to w sklepie na Mszczonowskiej w tzn Białym domu na przeciwko marketu PLUS. To było z 2 lata temu ale wydech trzyma sie do tej pory(kupowałem z pół roku wczesniej koncowy tlumik). Jesli dobrze pamietam to za obydwie czesci w 100zl sie zmiesciłem. Jak chcesz moge jutro podjechac sie zapytac czy maja i w jakiej cenie.

Bylbym wdzieczny A jakbys jeszcze mogl spojrzec na godziny otwarcia w piatek i sobote to stawiam 4 piwa

Co do godzin to w tygodniu maja napewno czynne do 17:00 a w soboty do 14:00.

Dowiedziałem sie o ceny:
Więc: Srodkowa częsc ukladu wydechowego kosztuje 50zł do 1500cm3 a końcowy tłumik 46zł.
Pozdrawiam.

Dzieki wielkie