MotoNews.pl

Potrzebuję pomocy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od kilku dni co jakiś czas paliła się choinka przy skrzyni biegów. Podejrzewam, że ten cały pi....wodzik padł ale pomimo to jeździłem.
Co jakiś czas zapalał się klucz na tle samochodu, ale kluska dalej jeździła w trybie awaryjnym i tak od 2-3 dni choć nie cały czas w tej opcji. W sobotę byłem umówiony u Mariosa na serwis. Dziś 20 minut temu kluska padła na parkingu na Okęciu przy Cargo. Zgasła i nie chce odpalić a jeśli już to na chwilę i bez mocy. Nie mogę jej holować bo automat ale mogę zwrócić się do Was z prośbą. Jeśli ktoś ma jakiś interfejs diagnostyczny z programem i laptopem by stwierdzić co za błąd paraliżuje mi samochód - czy może mi pomóc? Oczywiście koszta pokrywam.Ewentualnie jeśli znacie kogoś z tanią lawetą do Parczewa to prośba o namiar. Moja komórka 535422622
Ręce opadają......
Pozdrawiam

Jedyny interfejs do ASB w wawie z tego co wiem to chyba tylko ja mialem, bo do mnie sie wszyscy zglaszali. Od roku chyba juz go nie mam, tak wiec nie wiem czy ktokolwiek sie zglosi. Inaczej bledow ASB odczytac sie nie da.
Nie wiem czy dobrze Cie rozumiem, ale calosc nie chce Ci jezdzic przez blad skrzyni, tak? Czy moze jeszcze dodatkowo blad silnika jakis sie pojawia i jego tez nie mozesz odczytac? (spinaczem)
Wzgledem holowania to po warszawie mozesz holowac... mnie ciągali i nic sie nie dzialo, byle niedaleko (kilkadziesiat km max) i nie szybko (nie przekraczaj 60km/h). W razie czego odkrec wal od skrzyni i holuj sie tysiacami kilometrow

A... i jezeli padl Ci selektor, to ja chyba mam gdzies jeszcze moj z czasow gdy mialem ASB...
Telefon do mnie znasz. Mozesz dzwonic jezeli uznasz ze mam szanse Ci pomoc

[ wiadomość edytowana przez: chemik333 dnia 2011-02-01 14:08:11 ]

Tylko gdzie i jak ten selektor zmienię?

czyli o sekektor tylko chodzi?

he... zmienisz na kanale, podnosniku, albo jak jestes cholernie uparty to i moze sie da jak podniesiesz pudlo na dwoch podnosnikach ale to juz sie czolgasz... nie pamietam czy ta ostatnia opcja by sie dala bo juz 4 lata nie robilem tego, choc jak znam mariosa to on by na pewno powiedzial ze sie da...

a tak przy okazji - Ty masz AR25? 4 biegowy?

Cytat:
2011-02-01 14:19:59, chemik333 pisze:
czyli o sekektor tylko chodzi? he... zmienisz na kanale, podnosniku, albo jak jestes cholernie uparty to i moze sie da jak podniesiesz pudlo na dwoch podnosnikach ale to juz sie czolgasz... nie pamietam czy ta ostatnia opcja by sie dala bo juz 4 lata nie robilem tego, choc jak znam mariosa to on by na pewno powiedzial ze sie da... a tak przy okazji - Ty masz AR25? 4 biegowy?

chyba ar25..tylko wciąż mnie zastanawia czemu gasła a nie ciągnie w awaryjnym? czy tak może byc?

Za godzinę będę znał diagnozę - komp już jedzie

Po diagnozie - ściągam wodzik - błędy skasowane - wymiana w Warszawie piątek-sobota