Może by tak inny silnik??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Za ile kasy mozna dostać w dobrym stanie silnik od fiata 132 albo od 131??

odpowiec jest prosta popatrz sobie w ogloszenia a najlepiej to zwiedzic sowje okolice i samemu wypatrzec jakas 132 czy 131 i zapytac sie czy niejest na sprzedasz

OK poprubuję. Thnx!!

od 400zł w zwyż wiadomo tez ze kazdy silnik trzeba rozebrać zeby pozniej po przekładce nie okazało sie ze silnik nie gada.

A czy to zamontowanie tego silnika jest naprawde takie łatwe jak niektórzy mówią bo nie chce mi sie w to wierzyć??A czy w warónkach polowych tak jak ja mam czyli bez garazu i kanału dam rade zamontować go bo jeśli bym dał do warsztatu to by mnie osępili z ostatniego grosza!!

myslę, że się da. Tu jest opis =) a tutaj zdjęcia

i tutaj

panowie przyszedł mi iście szatański pomysł mianowicie jakby wsadzić silnik z hondy s 2000 (2.0 ok 240 kucy)
w koncu wsadzają od ścier to czego nie od s 2000

ja polecam tez sprobowac 2.4 i od starej omegi..... seryjnie ma 130 kuzy ale ma duzy potencial i mozna wycisnac ponad 180.. poza tym jest bardzo trwaly... moi znajomi na nim zrobilu 400 000 i nie wymaga jescze remontu

Dwulitrówka DOHC Fiata jest chyba najlepsza do DF,zarówno pod wzgledem stosunku mocy do wagi jak i co do możliwości samej przekładki

Cytat:
2003-07-17 18:26:31, Stawik pisze:
panowie przyszedł mi iście szatański pomysł mianowicie jakby wsadzić silnik z hondy s 2000 (2.0 ok 240 kucy)

pomysł chyba dobry, tylko - cena silnika masakra, części do japońskich masakra!!

Cytat:
2003-07-17 18:26:31, Stawik pisze:

z tą hondą to zdeka przesadziłes....
mozna pokusic sie o wsadzenie V6 bo do poldka wszedł

Cytat:
2003-07-18 07:39:47, Koniu pisze:
mozna pokusic sie o wsadzenie V6 bo do poldka wszedł

O shit!!!! Jestem pod wrazeniem.... Jakie ten silnik (a wlasciwie samochod) ma parametry?

silnik v6 2.8 litra ford sierra/scorpio
tyle wiem...

No zajebiście to wygląda a jakie osiągi i czy most seryjny wytrzymuje??? Tak to wypas niesamowity....

Cytat:
2003-07-18 09:08:03, DaymoN pisze:
No zajebiście to wygląda a jakie osiągi i czy most seryjny wytrzymuje??? Tak to wypas niesamowity....

Jakbym coś wiecej wiedział to chętnie podzielil bym sie tą wiedza niestety nie wiem..i nie powiem

Noooo ładne cacko! A był również 2.9 24v 210 KM...

nie wiem czy to ten poldek startował 19 w modlinie...ale jesli tak to wykrecił fatalny czas 17 sekund bodajże

tak to ten poldek, silnik wyglada ladnie jednak jezdzi to tragicznie...

p.s. mialem taki tyle ze 2.4 V6 EFI w scorpio ktore umarlo a ja prawie z nim... to bylo w grudniu zeszlego roku, jednak nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.. tak nie jezdzilbym kaszworth'em

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2003-07-20 20:44:21 ]

trzeba jednak pamietac o jednej rzeczy! mianowicie o tym ze seryjny most i skrzynka biegow nie bedzie sie za bardzo cieszyl z szalenst poldem z silnikiem V6