Problem z Atu+ odnośnie odpalania.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam pewien problem z Atu+ GLi 12/99' na wtrysku Bosch'a. A mianowicie ostatnimy czasy nie chciał mi palić na benzynie, a jak już odpalił to za chwilę gasł. Wymieniłem pompkę paliwową na pompkę z GSi oraz filtr paliwa. Problem z gaśnięciem się rozwiązał. Teraz mam problem z odpaleniem, a sprawa wygląda tak, że z rana oraz po dłuższym postaju muszę długo go kręcić żeby załapał. Jak już załapie to następne odpalanie nie sprawia kłopotu od razu za pierwszym czerknięciem. Wymieniłem świece, mam nowe przewody. Zauważyłem, że jakoś pierwsza świeca patrząc od przodu jest jakoś wyżej od pozostałym, może to tylko moje takie złudzenie-nie wydaje mi się żebym źle wkręcił. Może gdzieś mi woda podeszła bo nie dawno myłem silnik.
Jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o radę.
Dziękuję i pozdrawiam.
Daniel.

Cytat:
2008-03-20 08:23:47, fisherr pisze:
Może gdzieś mi woda podeszła bo nie dawno myłem silnik.

Ja bym od tego zaczął, zalałeś porządnie układ elektroniczny stąd te problemy

Cytat:
2008-03-20 08:23:47, fisherr pisze:
... Mam pewien problem z Atu+ GLi 12/99' na wtrysku Bosch'a. ... Wymieniłem pompkę paliwową na pompkę z GSi oraz filtr paliwa. ...

To jeździ?

Jasne, że jeździ i jeszcze jak.

A jeśli chodzi o układ elektroniczny to który miałbym wysuszyć, jak można o podpowiedź.

Wujek mial prawie przez miesiac cyrki ze swoim samochodem po myciu silnika. Bylo to w lecie , teraz jest zima. Wiec jesli te objawy pojawily sie u Ciebie wlasnie po myciu , to jest wielce prawdopodobne , ze to ma ze soba zwiazek i jest szansa ze jak przeschnie to bedzie dobrze.

Może zrób sobie w weekend małą wycieczkę poza miasto i pokonaj trochę kilometrów żeby silnik "porządnie wysechł" i zobacz na następny dzień jak zachowa się rano np. Dla zasady można wszystkie wtyczki i łączenia elektryczne potraktować na WD-40.

Ok, postaram się jakoś przejechać w dłuższa trasę.
Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam

jesli tylko rano ci zle pali a potem jest dobze to znaczy ze paliwo sie cofa do zbiornika bo jakby elektronika sia psula to za kazdym razem zle by sie uruchamial

Witam, to jak można to naprawić, to cofanie się paliwa i czy się wogóle da?
Pozdrawiam.