Samara miska olejowa - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko do tych, którzy widzieli ,,sobstwiennymi głazami": czy miska olejowa samary ma może fabrycznie wspawaną przegródkę, dzięki której przy ostrych zakrętach olej nie ucieka spod smoka?

Na rysunku w ,,sam naprawiam" majaczy coś, co może być tą przegródką, jednak z radzieckimi inżynierami nigdy nic nie wiadomo. Chyba że przegródkę dorzucili owi mityczni inżynierowie Porsche, którzy rzekomo są współautorami silnika samary

Witam
Akurat miski olejowej od Samary nie widziałem, ale patrząc po tej od klasyka, to teoretycznie przegroda jest, ale jakbyś chciał tak bardziej do sportu to i tak za mało i musiałbyś sobie wspawać dodatkowe przegrody. Tak zrobił z tego co wiem Krzysztof Fleszer, nawet kiedyś chwalił się zdjęciami.

Widziałem ten wątek na forum - rzecz w tym, że zdjęcia się nie odpalają. Nie wiem czy to wina mojego kompa czy forum, ale zamist zdjęcia pojawia się czerwony krzyżyk w narożniku, czyli D... zimna.

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2008-03-12 19:36:15 ]
[ powód edycji: cenzura ]

Witam
Cytat:
2008-03-12 11:35:13, kowal00 pisze:
Widziałem ten wątek na forum - rzecz w tym, że zdjęcia się nie odpalają. Nie wiem czy to wina mojego kompa czy forum, ale zamist zdjęcia pojawia się czerwony krzyżyk w narożniku, czyli D... zimna. [ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2008-03-12 19:36:15 ] [ powód edycji: cenzura ]

Mam te fotki na dysku, podaj maila to Ci podeślę

THX

pkowalczyk małpa fnagro.pl

Miska samary ma przegrodę ale poziomą z otworem na smok pompy oleju.
Czy jest pionowa bez rozwalenia miski nie da się stwierdzic

pzdr
CHIO