Inna konfiguracja zawieszenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znudziło mi się już twarde i niskie zawieszenie. Każdy spowalniacz to koszmar, nie wspominając już o dziurach w drogach.
Prawda jest taka, że takie zawieszenie nie nadaje się na polskie drogi.
Chcę założyć sobie coś komfortowego - miękkiego, ale jednocześnie trzymającego na zakrętach. Do wymiany idą amorki i sprężyny.
Jaki zestaw polecacie?

amortyzatory Delphi krosno, olejowo gazowe
i spręzyny Oryginalne Daewoo-FSO do lanosa mr2001 - twardsze.

Zoltar pewnie na wakacjach wiec go zastapię amorki ALKO gazowe, sprężyny przód do espero wzmocnione, tył kadett gsi

Cytat:
2003-07-12 14:08:59, Maciej75 pisze:
Zoltar pewnie na wakacjach wiec go zastapię amorki ALKO gazowe, sprężyny przód do espero wzmocnione, tył kadett gsi

Dokładnie Macieju

Czy na przód pasują sprężyny od Lanosa??

Wymieniłem sprężynki z tyłu i teraz czuję że przód jest do dupy. W Moto sklepie sprężynki wzmocnione do lanosa kosztują 70zyla za sztukę (wsumie z rabatem wyjdzie 130,20zł za parę), co wy na to... co do wymiany , za wymianę z przodu panowie liczą sobie 140zł znacie gdzieś taniej?? Chyba będę musiał wymienić, bo 13/08 po ślubie wypadam do Łeby i chciał bym jechać spokojnie, a sprężynkom z tyłu brakowało po dwa górne zwoje

A co sądzicie na temat tych Bilsteinów B4? - ktoś sie ogłasza na naszym forum

Byłem wczoraj na przeglądzie i wymieniłem:
tarcze hamulcowe (na wentylowane)
klocki hamulcowe
uszczelkę pod pokrywą zaworów
olej na Castrol Magnatec 10W40
świece
filtr powietrza
filtr oleju
i zapłaciłem za wszystko wraz z robocizną 700 PLN. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale jestem zadowolony.
Niestety zaczynają się problemy z autem. Do wymiany będzie wkrótce maglownica.
W najbliższym czasie muszę wymienić łożyska i amortyzatory, bo już nie trzymają, tak więc sprężyny zostawiam, bo nie będę miał kaski na cały komplet.
I tu mam kolejne pytanie - chcę wymienić na alko ale gdzie je w Warszawie kupić i za ile?

Cytat:
Byłem wczoraj na przeglądzie i wymieniłem:
tarcze hamulcowe (na wentylowane)

Sahel, coś mi to dziwnie brzmi - czy miałeś inne tarcze do tej pory ?
Może napiszesz cosik więcej o nowych tarczach i klockach

Moim zdaniem, kwota którą wydałeś za wszystko jest przyzwoita

A byla by MNIEJSZA gdyby ktokolwiek czytal uwaznie moje posty

KeyJey co masz na myśli? Jakie posty?

Co do tarcz i klocków to nie wiem jakie one są - w rodzinie mam warsztat i tam robię przeglądy - pełne zaufanie, ale... właśnie zobaczyłem, że w moto sklepie Kayaby gazowe na przód są za 182 PLN, ,a w warsztacie zaoferowali mi za 250 PLN
Cyba części będę kupował na mieście a u nich tylko je montował.

Posty w ktorych pisalem ze mam znizke w firmie ELIT

Cytat:
2003-07-13 19:53:03, sahel pisze:

I tu mam kolejne pytanie - chcę wymienić na alko ale gdzie je w Warszawie kupić i za ile?

http://kama.waw.pl/amortyzatory.htm

Ok. Ale za ile można kupić Alko, bo za Kayabę gazową mam cenę - 182 PLN na przód - więc bardzo tanio.

Ktoć może coś powiedzieć na temat amortyzatorów Bilstein B4

Ja za SACHSA gazowego mam mniej jak 200 PLN

Około 160 zł na przód i 120-130 na tył

Poszukaj tematu kolegi "Daddy". On ma bardzo tanie Alko

Cena sporo niższa od tej podanej wyżej !

Lub zgłoś się po info do MaćkaGT. Złożył zamówienie na amorki od wspomnianego członka

Do Piotra_W

B4 są twarde, wręcz niektórzy narzekają. Jak chcesz twardo bierz NK. Wyjdzie około 150 zł taniej Lub bierz Alko od Daddy

Dzięki Zoltar. Twarde zawieszenie mnie nie interesuje. Szukam raczej czegoś komfortowego. Czy amorki Kayaba gazowe będą OK?

Cytat:
2003-07-14 22:22:03, Piotr_W pisze:
Dzięki Zoltar. Twarde zawieszenie mnie nie interesuje. Szukam raczej czegoś komfortowego. Czy amorki Kayaba gazowe będą OK?

Będzie ok. Musisz liczyć się, że bedzie sporo sztywniej niż w serii. Ale to tylko wyjdzie na plus

Praktycznie możesz wstawić je i będzie ok. Lub oszczędzić 200 zł i kupić Alko stąd

Warto !!!

ale czy ktoś już kupował Al-Lo z tego źródła?

Moje zawieszenie i tak jest juz twardsze, zmieniłem koła na alu 15". Co powinienem kupić abym nie musiał zmieniać sprężyn i nie pogorszył i się komfort jazdy?