MotoNews.pl

Wyciek płynu z siłownika sprzęgła.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zauważyłem ubytki w poziomie płynu w obwodzie sprzęgła i zauważyłem że cieknie spod siłownika sprzęgła a dokładniej: przy naciskaniu sprzęgła płyn wycieka przez gumową osłonę która jest w miejscu gdzie do siłownika sprzęgła dochodzi przewód hydrauliczny. Jak ścisnę tą gumę to płyn wypływa spod gumy od strony siłownika. Co to może oznaczać ? Co do wymiany?
Jestem amatorem także wybaczcie jak coś nie tak z opisem problemu. A może na tej gumie w miejscu połączenia z siłownikiem powinna być jakaś obejma, której teraz nie ma i może dlatego tam cieknie? Proszę o pomoc.

guma którą widzisz to tylko osłona,jak ci cieknie tamtędy to pewnie pękły gumowe uszczelnienia na tłoczysku tegoż siłownika ,prawdopodobnie kpl.siłownik do wymiany,chyba nie kupisz jakiegoś zestawu naprawczego choć możesz popytać.pozdrawiam

Na tym tłoczku są chyba dwa gumowe pierścienie czy tak? Pewnie wystarczy wymontować siłownik i po wyjęciu tłoczka zmienić te gumki. Mama na coś zwrócić szczególną uwagę albo na coś uważać jak będę wymontowywał ten siłownik?