Jaki koszt lakierowania 2107 ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, przydloby sie mojej ladzi zrobic lakierowanie, ile taka przyjemnosc kosztuje? Moze ktos z Was zrobilby taka usuge taniej niz ASO W ogole podobno wychodzaca rdza np na drzwiach oznacza, ze juz jest dzura w srodku i predzej czy pozniej wyjdzie znow.
Jezeli ktos wspomorze "ladziarza" moge nawet dojechac do 300km od Wroclawia

[ wiadomość edytowana przez: miloszk dnia 2008-03-17 18:24:32 ]

Witam imiennika, ja za malucha płaciłem 700 zł z za wszystko (czytaj materiały+ robocizna) u gościa który robił to w garażu. Co nie zmienia to faktu, że robota była dobrze zrobiona. Wiadomo, że łada ma trochę większą powierzchnię i może więcej kosztować. Nie wiem ile dokładnie, w każdym razie najlepiej jakbyś sobie znalazł jakiegoś taniego lakernika, który zrobi to nieoficjalnie.
W zakładach liczą sobie 200-250 zł od elementu (przynajmniej w bydgoszczy), jakie są koszty malowania całego auta oficjalnie w warsztacie - to trudno mi powiedzieć. Ale podejrzewam że ok. 1000 zł + materiały, z tym że tutaj mogę się mylić.

ja dalem za malowanie 2500 ale robota byla dobra jak masz plany na dluzszy romans ze swoja Lada to lepiej odloz wiecej kasy i zrob pozadnie.U mnie po 3ech latach jest wszystko cacy

Cytat:
2008-03-30 23:51:41, kuba_gorzad pisze:
ja dalem za malowanie 2500 ale robota byla dobra jak masz plany na dluzszy romans ze swoja Lada to lepiej odloz wiecej kasy i zrob pozadnie.U mnie po 3ech latach jest wszystko cacy

a jezdzisz tez w zimie ostro po soli?

i czy to cena za polozenie lakieru, czy za szpachle, poodklad zabezpieczenia antykorozyjne ,a moze cala blache ?

Cytat:
2008-03-30 23:51:41, kuba_gorzad pisze:

ja malowalem z kumplem w jego grazarazu to za farbe + na dobra flaszeczke dla niego 80 zl wydalem
Minel;y 2 lata itez jest wszystko ok- tzn w drzwiach prawych tylko szpachla wyszla bo ktos tam wczesniej nieumiejetenie dlubal

ale ja drzwi zmienialem takze musialem pomalowac, ale jak masz jeden kolor i nie masz dziur w blasze to zapraweczki zrobic tylko umiejetnie i porzadna polerka-prawie tak jak bys nowy lakier polozyl polecam paste tempo - nie za droga a bardzo dobrze ochrania lakier jednak co rok trza pastowac znwu bo wosk na sloncy wychodzi i lakier matowieje oczywiscie po nastepnym polerowaniu jest znowu jak nowy

[ wiadomość edytowana przez: BA3_CCCP dnia 2008-03-31 18:15:05 ]