Witam.
Użytkuje auto wymienione w tytule wątku. Instalacja gazowa w moim samochodzie to II generacji lovato. Właściwie od początku kiedy kupiłem auto (213 tyś km przebiegu, obecnie 25

mam problemy z zasilaniem gazem. Po pierwsze wolne obroty, które raz są raz ich nie ma. Bardzo "pływają". Silnik potrafi zgasnąć przy wysprzęgleniu, rzadko ale czasami gaśnie. Druga sprawa, która pojawiła się w ciągu ostatnich dwóch tygodni to duszenie się silnika przy przełączaniu na gaz. Kiedy w czasie jazdy włączę gaz silnik traci obroty a przy naciśnięciu gazu dusi się jeszcze bardziej. Dopiero za którymś razem z kolei gaz "załapie". Jakieś 5 tyś km temu miałem regenerowany parownik. Właściwie nic to nie dało. Co ciekawe jeśli wykonam pewną procedurę przełączania silnik zazwyczaj pracuje ok. Procedura polega na przełączeniu gazu w czasie jazdy, na rozgrzanym silniku, i utrzymaniu prędkości obrotowej na poziomie 2800-3000 obr/min.
Byłem juz u kilku "fachowców", każdy rozkłada ręce i nie potrafi nic zaradzić.
W ramach uzupelnienia informacji. Spalanie przy spokojnej jeździe potrafi spaść poniżej 8L więc jest w normie. Analizator spalin pokazuje poprawne wartości Nie ma problemów z przyspieszaniem, silnik ładnie wkręca się na obroty. Największym mankamentem są spadające obroty, jest to bardzo irytujące.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby wspomóc radą ?
Z góry dziękuję.