Montaż sterowania w kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich serdecznie. Czy może ktoś wie jak ściśga się airbag z kierownicy? Czy poduszka nie wystrzeli? Zakupiłem przełączniki do sterowania radiem w kierownicy i nie wiem zabardzo jak zdemątować przód kierownicy. Jeśli ma to jakieś znaczenie to posiadam Omege B 2,5 v6 rok 95. Za pomoc bardzo dziękuje i pozdrawiam.

Odpinasz aku, z tyłu kierownicy są dwie śrubki, odkręcasz i wuciagasz poduche.

Dziekuje za odpowiedz. Dzisiaj zobaczymy czy się uda. Pozdrawiam serdecznie.

Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy do przelacznikow nie jest potrzebny inny airbag?

Poducha jest inna.

Kiera zresztą też

nie wspominając o tym, że taśma airbagu też jest inna bo z dodatkowym podpięciem właśnie na pilota

aj czepiacie się
kawałek starego kalba od słuchawki tel. i będzie gitara

edit: (23:17) bo reasumując komplet informacji dla pytającego - zainteresowanego:

dołożenie sterowania do radia w kier.

- inna poduszka,
- inna kiera,(zwykle z przyciskami do obsługi)kpl. z poduszką,
- inna taśma

tyle,

czy masz to?

jeśli tak to:

dwie śrubki na skręconej kierownicy (prawa i lewa) - od przodu - na kolumnie będziesz widzieć siedząc na fotelu kierowcy,
trzy pod (będziesz widzieć patrząc od dołu od strony pedałów),
i osłony kolumny do górę i w dół -zdejmujesz
dwie śrubki od tyłu kierownicy - I ZARAZ masz poduchę w rękach
- dalej odpinaj na wyłączonej stacyjce i zmieniaj co trzeba! puki nie podłączysz wszystkiego - NIE WłąCZAJ STACYJKI !!!!

błędy wpadają po inicjacji systemu stacyjką -jeśli coś jest nie tak (nie podpiąłeś taśma nie taka i inne błędy instalacji),

jak będziesz wybierać się na omegowego zlota - popracujemy byś nie miał usterek (diagnostyka w mojej torbie z laptopem) jeśli coś ci się po drodze nie uda!!!!

pozdrawiam/mpaolos

[ wiadomość edytowana przez: mpaolos dnia 2008-04-10 23:15:40 ]

[ wiadomość edytowana przez: mpaolos dnia 2008-04-10 23:17:41 ]

Dyikuje koledzy. Już zrobiłem to sterowanie. Miejsce na przyciski w kierownicy wyciełem sam. Sporo roboty ale wygląda i działa jak seryjne. Taśme kierownicy tylko zmieniłem. Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: Res dnia 2008-04-14 17:13:59 ]
[ powód edycji: zmiana tematu ]