JAKI SILNIK W AVENSIS ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie. Wraz z zona przymiezamy sie do zakupu Toyoty Avensis kombi z 2004 roku i mamy pytanie odnosnie silnika jaki wybrac czy benzyne 2.0 VVTi bo mniejszy nie wchodzi w gre, czy Diesla 2.0 D4D??? Jak wyglada sprawa z liczba KM?? Czy to prawda ze 2.0 VVTi ma ok 130 KM a 2.0 Diesel ma 155 KM.

i ostatnia sprawa nigdy nie mialem diesla i nie mialem zamiaru miec, ale slyszalem ze ten silnik to jest "mistrzostwo swiata" czy to prawda??? Niech mnie ktos przekona ze warto wejsc w tego diesla bo osobiscie jestem za benzyna poniewaz moim zdaniem jest szybsza, napewno cichsza no i kultura pracy Japonskiej wspomnianej benzynki jest nieporownywalny do "traktorow" he he

pozdrawiam!!!

Może i mistrzostwo świata dopóki wszystko jest o.k. Ale w przypadku padnięcia wtrysków, pompy czy turbiny ceny zwalają z nóg.
I tak n.p nowy wtrysk do tego modelu około 1700 - 2000 zł.Pompa jest jeszcze droższa.
Ale jak wiesz od kogo kupujesz samochód z pewnego źródła to można się połakomić- jeździ się tym samochodem naprawdę super.
No i trzeba bardzo uważać na paliwko, zatankujesz badziewie i kaplica.
Ale tak to jest, jak masz pecha to i w salonie kupisz "Wrzoda"

eryk79 - kto Ci takich bzdur nagadał?? 2.0 benzyna ma 150 km a diesel przed liftem 116 a po lifcie 126. Wszyscy się zachwycają teraz dieslami ale jakby tak dobrze policzyć to często się to nie opłaca. Koszty serwisu są o wiele wyższe. Diesel ma sens jak jeździsz naprawdę dużo ale zrobisz jak uważasz.

diesel zaczyna sie opłacać jak robisz powyżej 30 tysięcy rocznie, ale te kalkulacje stale sie zmieniaja, bo ceny ropy idą w góre. I w razie awarii wtryskiwaczy, listwy common rail itp wszelkie rachunki opłacalności moga gwałtownie wziąść w łeb

Ja sam jeżdżę dieslem ale bez tych różnych wynalazków. Końcówka wtrysku 100 zł , brak dwumasu, jeździ i jeździ Tanio jak barszcz.