Avensis ALARM moż bardziej brak !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ! Może ma ktoś sposób na uruchomienie alarmu w avensis 2002r po wymianie akumulatora . POZDRAWIAM !

Sposoby pewnie by się i znalazły, ale co to za alarm ?
Pozdro.

Witam ! Alarm jest fabrycznie montowany w salonie Toyoty jest wpisane na fakturze zakupu ALARM TOYOTA. Szukałam centralki i znalazłam po zdjęciu osłony pod kierownicą dwie skrzyneczki jedna jest bezpośrednio pod bezpiecznikami . Ale z moich domniemań jest to sterowanie centralnym zamkiem , gdyż klika przy zamykaniu . Druga jest w wyżej tuż pod kierownicą i jest na niej napisane valeo . Wychodzi z niej jedna wiązka kostką a gniazdo w tej skrzyneczce jest koloru białego . I nie ma tam żadnych przełączników. W środku są jakieś scalaki na ścieżce. Wiem że syrenka jest cyfrowa , Mało wiem o tym samochodzie mam go od miesiąca i co raz daje mi jakieś zagadki . Nawet w ustaleniu dokładnego modelu był problem . Jest to awensis z 2002 2l benzyna KOMBI zakupiona w Polsce mam wersję wpisaną w świadectwie homologacji jak byś mi pomógł i to rozwiązać była bym wdzięczna AZT220L-AWMEHW . Pozdrawiam Monia

Cytat:
2008-04-20 07:52:55, monia21 pisze:
Witam ! Alarm jest fabrycznie montowany w salonie Toyoty jest wpisane na fakturze zakupu ALARM TOYOTA. Szukałam centralki i znalazłam po zdjęciu osłony pod kierownicą dwie skrzyneczki jedna jest bezpośrednio pod bezpiecznikami . Ale z moich domniemań jest to sterowanie centralnym zamkiem , gdyż klika przy zamykaniu . Druga jest w wyżej tuż pod kierownicą i jest na niej napisane valeo . Wychodzi z niej jedna wiązka kostką a gniazdo w tej skrzyneczce jest koloru białego . I nie ma tam żadnych przełączników. W środku są jakieś scalaki na ścieżce. Wiem że syrenka jest cyfrowa , Mało wiem o tym samochodzie mam go od miesiąca i co raz daje mi jakieś zagadki . Nawet w ustaleniu dokładnego modelu był problem . Jest to awensis z 2002 2l benzyna KOMBI zakupiona w Polsce mam wersję wpisaną w świadectwie homologacji jak byś mi pomógł i to rozwiązać była bym wdzięczna AZT220L-AWMEHW . Pozdrawiam Monia

To jest alarm TVSS oryginal nie posiada zadnego odciecia zaplonu ,jest tylko wyjcem.
Skad wiesz ze nie dziala/??
Zamknij samochod z pilota w kluczu odczekaj 1 minute az sie uzbroi i otworz drzwi kluczem z zamka ,powinien wyc i migac kierunkami.jezeli otworzysz auto przed uplywem minuty nie zawyje wcale bo nie zdazy sie uzbroic. Czas uzbrojenia to czas po ktorym dioda alarmu po lewej str. nie swieci na stale a zaczyna mrugac 30 -60 sekund z przewaga na 60.

Siemka ! zaraz sprawdzę ale nie miga jak powinien czyli przy zamknięciu 3 razy ani żaden dźwięk przy zamknięciu się nie wydobywa .W poprzednim samochodzie było inaczej , ale to był ford . Pozdrawiam Monika

Z kluczyka po zamknięciu pilotem nie idzie otworzyć . No i znowu zagadka !

Cytat:
2008-04-20 16:35:11, monia21 pisze:
Z kluczyka po zamknięciu pilotem nie idzie otworzyć . No i znowu zagadka !

To sie zamknij w srodku tylko sie nie ruszaj przez ta minute.

Ni piśnie ! Siedziałam jak zaklęta grzecznie całą minutę. Odczekałam po wyjściu też minutkę i nic . Monia

Cytat:
2008-04-20 18:24:00, monia21 pisze:
Ni piśnie ! Siedziałam jak zaklęta grzecznie całą minutę. Odczekałam po wyjściu też minutkę i nic . Monia

Moze byl zepsuty i go ktos wypial na centrali.Tak czy owak nedzny to alarm i niema czego zalowac.Lepiej zalozyc cos pewnego typu challanger czy Logic RDA.
Logic ma funkcje wlaczania swiatel po ruszeniu z miejsca i domykanie szyb ,jedyne ktore dziala niezawodnie w Toyocie.

Witam ! Dziś magik ma oglądać kabelki i sprawdzi . Jak nie to faktycznie trzeba zamontować coś lepszego . Napisze co mu było.
Pozdrawiam Monika

Siemka ! Magik stwierdził że zrobi jakieś inne zabezpieczenie , firmowe coś cię zwaliło . Trudno . Pozdrawiam M