Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() forplay Polonez Caro 1,6 GSI Bielsko-Biała | 2003-07-24 11:45:03 Mam następujące pytanko
Mam poldzia 1,6 GSI i po założeniu gazu zauważyłem że na pierwszym biegu wskazówka obrotów dochodzi tylko do 3,5tyś. Chociażbym nie wiem jak go dusił to i tak więcej nie będzi e- na innych biegach spoko - ale ta jedynka mnie dobija czasami!! Na etylinie problemu nie ma |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2003-07-24 14:14:59 Myślę że jest to wina złej regulacji. Też mam MPI+LPG i nie mam tego problemu. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-07-24 14:19:27 GSi to chyba jedno punkt ? jak to wkoncu jest ? Moja myslec ze GSI to jedno a MPI wielo ?
|
![]() forplay Polonez Caro 1,6 GSI Bielsko-Biała | 2003-07-24 14:41:28 też tak myślę że to żła regulacja - ale 2 niezależne warsztaty mi to sprawdzały i komputer nie wykazuje żadnych uchybień - jak to dumnie brzmi polonez podpięty do komputera - swoją droga nieźle się zdziwiłem jak mi facet pod maskę wpinał RSa i poldzia komputerem ustawiał!
MPI - oczywiście to MultiPointInjection - a symbol na masce to GSI swoją drogą jest różnica w jeździe na wielopunkcie - kumpel ma jednopunkta i nie ma to takiego kopa - o ile polonez ma kopa - ale na etylince na starcie z CC Sporting wygrywam!!! |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-07-24 15:48:23 To bez sensu yyy GSI to jak SI - Single Point Injection
pokopali te nazwy MPI jest tak jak pisales ;/ |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-24 16:02:44 Bo moze zapozyczyli od Opla to GSI nie wiem co to w oplu znaczy ale moze Grand Sport Injection ![]() pozdr |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2003-07-24 18:26:52 Chwileczkę: SPI to mogłoby być SinglePoint Injection, więc analogicznie MPI znaczy MultiPoint Injection. Natomiast FSO wprowadziło swoje oznaczenia np. GSI: G- nadwozie typu Caro, S- wielopunkt ( w przypadku Plusów) , I- wtrysk i analogicznie GLI: L- oznacza jednopunkt ( w przypadku Plusów). Natomiast wcześniej ( przed Plusami) nie pojawiała się jako druga litera S a L oznaczało luksusową wersję wyposażenia. Zresztą wszystko jest opisane w "Obsługa i naprawa FSO Polonez" Leszek Sokolnicki, Krzysztof Trzeciak. |
Nabauab Miłośnik FSO ![]() Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-07-24 19:16:48 L-to według morawskiego oznacza wykończenie luksusowe
Jak wprowadzili plusy ro przeztali przestrzegać reguł oznaczeń i sami się zamotali |