| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2008-04-11 00:48:47 Otóż mam problem z którym nie moze sobie zaden warsztat poradzic zajmujący sie naprawą automatycznych skrzyń biegów :/. Otóż w IS300 podczas zmiany biegów "gubi" mi jeden bieg. Dokładnie trzeci. Ktoś sie orientuje może czego moze to być przyczyna ?? Wymieniali mi juz cuda , łącznie ze sterowaniem jakims tam ale problem nie znikł i jest nadal. Ktoś w temacie skrzyń biegów moze jest biegły ?? Bo ja co do automatów to zielony jestem w tej dziedzinie . Najbardziej dokuczliwe jest to podczas gdy chce sie zeby auto sie zebrało a tutaj w pewnym momencie występuje objaw (coś w stylu) jakby sie w manualu przy prędkości 40km/h podczas rozpędzania wrzuciło 5 bieg zamiast przykładowo trzeciego . Może troche chaotycznie to opisałem ale juz poprostu nie mam siły do tej skrzyni biegów ostatnio.
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2008-04-11 00:52:12 ] |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2008-04-25 00:16:37 Instalacja została wykluczona , komputer zmieniony i po zmianie przez krótko było ok ale tylko przez krótko. Tak było na trzech kompach . Skrzyni juz szukam od jakiegoś czasu , chyba z automatu po modernizacjach drobnych zrobi sie manual jak sie znajdzie odpowiednia skrzynia.
Szukałem nowej skrzyni ale koszt 8000PLN (ASO) to troche za duzo a za uzywkę wołają po 3500 (allegro)-4000PLN(Przemierowo). Bede musiał coś chyba z GB przywiesc bo u nas z cenami za bardzo wariują... |