Toyota d4d diagnostyka silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam zakupilem w maju avensis d4d sprowadzona z austri .czy warto zrobic diagnostyke kompoterowa silnika

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-11-27 17:40:57 ]
[ powód edycji: temat ]

Przede wszystkim to należało ją wykonać przed zakupem pojazdu. Teraz jeżeli z autem nie ma problemów, nie świeci się check engine(sprawdź czy żarówka nie jest spalona albo wykręcona), silnik pracuje normalnie i nie generuje dziwnych odgłosów to w zasadzie nie ma potrzeby robić diagnostyki no chyba że zaobserwowałeś jakies niepokojące objawy to wtedy jak najbardziej..

Cytat:
2007-11-24 21:59:08, SzybkiLopez pisze:
sprawdź czy żarówka nie jest spalona albo wykręcona)

.. o tak, taaak... znam ból.... z tym, ze akurat to jest łatwe do stwierdzenia. Check ma się zapalić przy przekręceniu klucza w stacyjce, a zgasnąć po uruchomieniu silnika.

[ wiadomość edytowana przez: skoda100 dnia 2007-11-24 23:58:32 ]

Zdarzają się jeszcze "cwaniacy" co podpinają checka pod kontrolke ładowania ale to już ekstremum moim zdaniem

Cytat:
2007-11-25 00:24:31, SzybkiLopez pisze:
Zdarzają się jeszcze "cwaniacy" co podpinają checka pod kontrolke ładowania ale to już ekstremum moim zdaniem

to prawda. Słyszałem jeszcze o sposobie "na poduszkę", gdzie checka podpinają pod kontrolkę poduszki powietrznej . Żeby to zdiagnozować, trzeba albo zegary wytargać, albo wiedzieć w jakiej kolejności i jak długo kontrolki sie świecą. No ale to już jest straszenie kolegi zzzdzisia

silnik chodzi bez zarzutow lampka gasnie takze mysle ze nie bylo zadnej ingerancji cwaniaczkow bo auto bylo przywiezione z austri lekko bite

a wiecie jak zrobić diagnostyke w domu. jak zmostkować wtyke i kody lista kodów bo mi sie świeci cały czas prosze

Cytat:
2008-04-27 23:29:47, teresas pisze:
a wiecie jak zrobić diagnostyke w domu. jak zmostkować wtyke i kody lista kodów bo mi sie świeci cały czas prosze

Zwierasz sobie po kolei styki diagnozlacza przez zaroweczke 1.2 W do masy na wlaczonym zaplonie a kiedy trafisz na wlasciwy to lampka check engine zacznie blyskac kodami

spox a kody gdzie wyszarpać .miałam wcześniej 2 ople i nie było problemu z kodami a do toyotki nigdzie nie ma.

Cytat:
2008-04-28 07:51:34, teresas pisze:
spox a kody gdzie wyszarpać .miałam wcześniej 2 ople i nie było problemu z kodami a do toyotki nigdzie nie ma.

Kody bledow powinny byc takie same jak w oplu to przeciez Euro OBD.
Odczytaj bledy to ci potem napisze o co chodzi.