Pomocy!!!!!!!!prblemy z instalacja OMVL w Oplu Omega 2,0 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupilem poltora roku temu Omege z instalacja OMVL.Wszystko dzialalo dobrze do marca tego roku.Nagle auto na benzynie i na gazie zaczelo sie dlawic przy przyspieszaniu.Wymienilem wiec kolektor wydechowy (byl nieszczelny),czujnik walu korbowego,sonde lambda,filtr powietrza,oleju i 2 filtry gazowe.Wracajac z Gdanska do Lübeck(BRD)samochod pracowal nierowno na lpg i spalil mi 100l gazu na 500km.Dodam ze na benzynie pracuje dobrze natomiast nagazie dlawi sie przy przyspieszaniu,na wplnych obrotach obrotomierz wariuje falujac,a gdy ruszam zachowuje sie tak jakby go zalewalo i czasami prawie gasnie.Ponadto zre gaz jak czolg.Bylem u gazownikow w Niemczech ale nie mieli wtyczki do podlaczenia do ukladu sterowania w mojej instalacji i nic nie zwojowali.Nie wiem co robic przy takim spalaniu gazu lepiej jezdzic na benzynie.Czy po wymianie sondy lamda nalezy zawsze regulowac sterowanie gazem czy jest jakas inna przyczyna , moze ktos ma jakis pomysl.
Dodam ze wymienilem tez swiece zaplonowe oraz przewody wys.napiecia oraz przeczyscilem przewody odpowietrzenia silnika i zawor krokowy z przepustnica.
Za wszelkie rady z gory dziekuje.
cipong07.

cipong07,moze się mylę ale chyba masz parownik do regeneracji. nie zaszkodzi zrobić reset kompa po wymianie tych żeczy które wymieniłeś. sprawdź czy sam gaz się nieulatnia. tyle mogę zaproponowć.