Pozdrowienia z Moskwy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie,
przesyłam pozdrowienia z Moskwy. Cała zakorkowana. Foty jak dotrę do domu!

Pozdrawiam
igiers

Fiuuuu... To się teraz naoglądasz ŁADnych samochodów za wszystkie czasy (w tym także najnowszych modeli prestiżowych marek ). Wracaj nam szczęśliwie!

Taki trip do Moskwy musi być niesamowitym przeżyciem dla miłośniów Łady z Polski.

Czekamy na fotki. Dużo fotek.

Witam wszystkich,
dowiedziałem sie, ze w Moskwie legalnie mieszka 13-14 min, sa 3 obwodnice Moskwy po 5 pasów, które zawsze sa zakorkowane, na dojazd na lotnisko poswięciłem 3,5 godziny i powiem ze nie przejechałem nawet połowy Moskwy.
A mowia ze w Warszawie sa korki- w Warszawie nie mamy korków!!!
Wiem, ze obiecałem foty, ale jak ciebie wozą Hummeren H3 to raczej nie wypada robić fot naszym kochnym ładnym. Widziałem sporo wynalazków zwiazanych z 110, widziałem 2105 pikap, Ferrari, Maserati ale nie widziałem Lenina!!!!!

Pozdrawiam
igiers

13-14mln ludzisk w Moskwie?! Fiuuu...
A w takim Luksemburgu 0,5 mln...a to kraj cały...

Też chętnie bym pojechał do Moskwy, zwłaszcza po 20 sierpnia jakiegoś nieparzystego roku, kiedy odbywa się moskiewski Motor Show, a w latach nieparzystych targi te są zdominowane przez rosyjskich producentów. I to własnie interesuje mnie najbardziej na takich targach. Oczywiście całą Moskwę takze chętnie bym zobaczył.

Powiedz tak dla mojej ciekawości jak z cenami w Moskwie? Podobno jest to drogie miasto, a taka wycieczka jest jedną z droższych - czy to prawda?

Pazdrawlaju Was Gaspadzin Igor, Kak Twoje zdarowie w etoj Maskwie?. żiełaju Tiebia choroszoj ekskursji

Tak, Moskwa podobno jest bardzo piekna, w odróżnieniu od tego co możemy zaobserwować w "amerykanckych" filmach.
Kiedyś "przelotem" po TV widziałem piękny olbrzymi pomnik...
Prezentował on bodajże 4 statki każdy skierowany w inny kierunek świata i postać (początkowo miał to być Kolumb, ale przed zakończeniem jego budowy zmieniono go chyba na jakiegoś cara).
Wspominam o tym bo widok naprawde zapieral dech w piersiach. Jeżeli ktoś wie o czym mówie (i czy dobrze w ogóle zapamiętałem) to prosił bym o dopowiedzenie/sprostowanie.

A co do takich wycieczek to zawsze mi się marzyło pojechać troszke dalej na wschód... Do Japonii. Eh mam nadzieje, że mi się uda tam kiedyś pojechać :]

Pozdrawiam, Rafał.

Cytat:
2008-05-30 23:01:26, igiers pisze:
Widziałem sporo wynalazków zwiazanych z 110, widziałem 2105 pikap, Ferrari, Maserati ale nie widziałem Lenina!!!!! Pozdrawiam igiers

Dziwne bo my z Agatą go widzieliśmy - stał sobie w ałcie na Krymie

witam kolege
dalej w Moskwie, jesli tak to wieczorkiem zapraszam na metro Bratislavskaja, popijemy piwka w ciekawej komunistycznej knajpie
jesli cos to email badz gg, forum bardzo rzadko sprawdzam.

bartixr jak bede nastepnym razem to postaram sie dac znac to sie spotkamy. Wyporzyczymy Łade i zobaczymy w ile czasu przejedziemy MKAD oczywiście jak nie bedzie korków ( 02:00-03:00)

Pozdrawiam
igiers

Nie maiałem tym razem tyle czasu by zwiedzać, straciłem w korkach 11,5 h przez 2 dni pobytu. Ale korek na MKADzie zrobiłem.

Pozdrawiam
igiers

igiers

brachu nie fakt ze o 03.00 nie bedzie korka, ja trafialem w korek i o zupelnie dziwnych porannych godzinach
daj koniecznie znac na email , czy jesli ktokolwiek bedzie w okolicach Moskwy .. brakuje mi Polakow . brymczuk@yandex.ru