Co z tym zrobić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poradzcie, co z tym zrobić? Jeździć czy zjeżdzać do mechanika?

Czy ma to wpływ na bezpieczeństwo jazdy?

[ wiadomość edytowana przez: major dnia 2003-07-13 11:04:52 ]

[ wiadomość edytowana przez: major dnia 2003-07-13 11:06:36 ]

A dokładniej z czym??...bo nie bardzo wiem gdzie patrzeć??

Do mechanika jak najszybciej. Od tego zależyć może zdrowie Twoje i innych użytkowników drogi.
Rozwulkanizowanie się do końca łożyska w czasie jazdy może spowodować nieoczekiwaną zmianę kierunku toru jazdy auta coś w rodzaju kapcia na oponie. Przy małej prędkości pół biedy. Gorzej jak przy większej prędkości wpadniesz w jakąś dziurę i nastąpi koniec tego elementu. Zaskoczenie co sie stało jest chyba najgorszym zdarzeniem dla kierowcy.
Element koszt sztuki ok.75 PLN + robocizna. Aby nie sprawdziło się przysłowie mądry Polak po szkodzie.

Major, niestety Piotr święte słowa mówi... łożysko może kosztować i ok.100zł zależy jakiego producenta wybierzesz, wymiana polega niestety na demontażu McPersona i byle kto tego nie zrobi, robocizna w Warszawie to ok.100zł (raczej poniżej 100) czyli max. musisz mieć 200zł i jeździsz dalej spokojnie, chyba w porównaniui do uszkodzenia całego zawieszenia ( bo o gorszych rzeczach nie myślę..) to nie jest majątek.

Cytat:
2003-07-13 11:46:44, -Piotr- pisze:
Do mechanika jak najszybciej. Od tego zależyć może zdrowie Twoje i innych użytkowników drogi.
Rozwulkanizowanie się do końca łożyska w czasie jazdy może spowodować nieoczekiwaną zmianę kierunku toru jazdy auta coś w rodzaju kapcia na oponie. Przy małej prędkości pół biedy. Gorzej jak przy większej prędkości wpadniesz w jakąś dziurę i nastąpi koniec tego elementu. Zaskoczenie co sie stało jest chyba najgorszym zdarzeniem dla kierowcy.
Element koszt sztuki ok.75 PLN + robocizna. Aby nie sprawdziło się przysłowie mądry Polak po szkodzie.

Dzięki Panowie, już zrobiłem, kosztowało mnie to 250 zł.
Mozna dalej jeździć.

Pozdrawiam
Major

Mnie też to czeka. Kupiłem już kopuły te amortyzatorów (2 x 65 zł) a teraz do serwisu...