CARINA E - kilka problemów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam kilka problemów w mojej Carince 2L z 1996r.
Więc po koleji:

1.Od pewnego czasu zaczął mi fiksować prędkościomierz tzn. ma chwile i działa normalnie i liczy kilometry następnie opadnie płynnie na dół i leży i km też nie liczy to zaraz znów na chile sie podniesie to zaraz opadnie i tak w kółko,

2.Problem ze wskaźnikiem temperatury bo ogólnie pokazuje dobrze ale nieraz skoczy sobie na sama górę i trzeba puknąć w szybkę plastikową i wraca do pokazywania normalnej temp. Dzieje sie tak na zimnym jak i na ciepłym silniku,nieraz na postoju a nie raz w czasie jazdy.

Proszę o pomoc

Z tym wskaznikiem temperatury mialem podobny problem w Camry. Skakal tak sobie na dolkach i przy dodawaniu gazu. Wyszlo na to ze jest przetarty przewod w wiazce przewodow pod maska. Oczywiscie nie wiadomo tylko ktory to przewod. Po zlokalizowaniu miejsca przetarcia, panowie elektrycy wymienili cala wiazke przewodow. Bylo trohe lutowania ale problem zniknal raz na zawsze. Jesli Carina ma elektroniczny predkosciomierz to takze moze byc przyczyna walnietego przewodu.

Ma wszystko elektroniczne...

To ja bym obstawial walniety kabel ale poczekajmy na innych fachowcow.

co do drugiego problemu to mam tak samo ale nie moge znalesc za bardzo kabla od tego bo czujnik juz dawno wymienilem (od niego zaczelem poszukiwania przyczyn)

ewidentnie gdzies nie masz styku
pewnie na jakimś wyboju podskoczy coś i przestanie działać i ponownie podskoczy i zacznie
szukaj gdzieś przetartego przewodu
albo bezpiecznik może jakoś nie kontaktuje