Okragłe kierunki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio dosc czesto widuje esperaki z okraglymi kierunkami, czym sie one roznia od tych co maja kierunki bardziej wydluzone. Te okragle mi sie nie podobaja i moim zdaniem szpeca.

Z tego co zaobserwowalem na ulicach to okragle kierunki maja TYLKO wersje CD. To znaczy CD maja takze te kierunkowskazy plaskie, kwadratowe, ale nie spotkalem sie z tym, zeby takie okragle kierunkowskazy byly w wersji z silnikiem 1,5...
I tyle moich obserwacji z ulicy

A ja wlasnie dzis widzialem 1,5 z okraglymi kierunkami.

Okrągłe kierunki były w Esperaczkach produkowanych do któregoś roku. Już nie pamiętam dokładnie, ale wiem, ze mój kuzyn ma 1.5 i kupował zaraz, jak tylko były dostępne na naszym rynku i ma okrągłe. Nie jestem pewien i głowy nie daję, ale chyba te od '95 były zaopatrywane już w te prostokątne. Taki pseudo face-lifting

P.S. Jak pomyliłem date, to mnie nie bijcie polegam w tym momencie tylko na mojej intuicji

Pozdrawiam
Paweł

koncowe modele 96 juz mialy plaskie...ja mam okragle..i fakt szpeca ale pomalowanych na czarno nie widac

a ja nie zwróciłem uwagi że występują różnice.
czas nadrobić niedopatrzenie.

okrągłe były do połowy 96r.

Mój miał takowe.......

esperak mój 95 od tych po 96r różni się bardzo wieloma pierdułami - np mam pojedyncze dysze spryskiwacza, inne inaczej szyte fotele, inny boczek w przednich prawych drzwiach z uchwytem, progesywne wspomaganie kierownicy (cholernie drogie a pompa już siada , zwykłego żerańskiego załozyć nie moge - bo nie pasuje ) , innym mocowaniem halogenów przednich, innymi oprawkami tylnych żarówek, innymi (od wewnątrz) lampami tylnymi ( z miejscem na obrysówki) itd itd

można mnożyć w nieskończoność.

Wracając do kierunków - co by o nich nie mówić (brzydkie, za duże, nysa look ) mają jedną wielką zalete - bardzo łatwo wymienia się w nich żarówki

....ale i tak zmieniłem je na te z astry II

Cytat:
okrągłe były do połowy 96r

Ooo wypraszam sobie! Moj jest z pazdziernika 96' i tez mam okragle.

No to okazuje sie, ze wiele sie nie pomyliłem Mój rocznik to '97 październik i posiadam prostokątne Krakowskim targiem można nieśmiało wnioskować, ze okrągłe dawali do końca '96.

Pozdrawiam.
Paweł.

moglby ktos zaserwowac z bliska zdjecie okraglych i prostokatnych ? tak szczerze mowiac nie widze zbytniej roznicy

Czy zmieniajac boczne kierunki z okragłych na bardziej opływowe prostokątne chciano zmniejszyć współczynnik oporu powietrza

aaa boczne...

ja laik szukalem roznic z tylu...

no juz teraz wiem hehe

A ja powiem DUP.... BLADA
Listopad 97 mam okragle
I co teraz ?

a ja tak jak KeyJay mam wersję niemiecką z 97 i mam prostokątne

ja mam rocznik 99 więc problemu teoretycznie nie mam, ale jak moje prostokątne wymienię (po pierwszej pensjii na jakieś fajne np astrowe takie śrebrzyste co bedą grać z ciemną zielenią to się wtedy ucieszę że hoho
pozdrawiam wicio
P.S. pomysła mam na nieużywanie Esperaczka!
Baba robi prawko i żadnego Punto do domciu nie wpuszczę

Cytat:
A ja powiem DUP.... BLADA
Listopad 97 mam okragle
I co teraz ?

A ja mam lipiec 97 rok i prostokatne, pewnie twoj stal wiecej niz rok w jakims magazynie

Watpie z kodu VIN wywala ze model 97

Ja podejrzewam ze 2.0 tak mialy...

no to ja juz rezygnuje, jedne mialy tak, drugie tak, co to za roznica ( fakt mi sie bardziej podobaja prostokatne - rzecz gustu )

Cytat:
2003-07-12 19:28:39, -JACO- pisze:
a ja tak jak KeyJay mam wersję niemiecką z 97 i mam prostokątne

Rzeczywiście z 96 roku, bo stała pewnie rok w Niemczech

Mnie sie podobaja kierunki od Alfy 156 - niezle to wyglada - patrzcie na autko Lasombry