Windows Vista - opinie

« Poprzedni | Nastpny »
Czy ktos z Was ma zainstalowana Viste ?? Jestem ciekawy czy warto to instalowac, czy sa jakies problemy itd.

Prosze o opinie...

Wlasnie kupilem laptapa z tym g... , prawde mowiac zaczalem sie do niego przyzwyczajac, ale ogolni polecam linuxa, bo to badziewie zawiesilo kompa prawie juz przy pierwszym starcie, a potem jeszce kilka razy ale powoli sie oswoil i dziala coraz lepiej, strasznie zapycha pamiec i chce sie aktualizowac co chwile, ale ogolnie to moze byc o ile nie chcesz miec wiekszych kozysci ze swojego kompa, bo ja czasem sie zastanawiam czy ten procek to napewno pentium duo a i 1GB to troche malo dla wisty bo na dziendobry zajmuje 600MB pamieci...

Ja miaem Viste Ultimate przez ponad miesic i powiem system robi wraenie efektami wizualnymi wszystko lata peno animacji... W tych sabszych wersjach niby jest tego mniej...
Ale jak chcesz pirata to raczej ci system padnie... Ja miaem takie co ze po czasie wyskakiwa komunikat ze licencja jest piracka i system przestanie dziaa, jak nie wykupie licencji wiec nie czekaem na niespodziank i go....

Oglnie fajne patenty ma system ale jak to nowo mog wystpi problemy ze sterownikami... Jako nie miaem problemw cho z kart GF 6800 by problem bo nie pojawiy mi si waciwoci karty z ustawieniami... A sterowniki byy ju pod viste...

Pewnie ju sporo poprawili bo ja miaem viste z p roku temu...

System dziaa bez problemu ero zawiasu na Celeron 3.4gh, ram ddr2 2gb, gf 6800

Jeli masz saby sprzt a oryginalny xp to we mu zaaduj Internet Explorer 7
to bdziesz mia prawie viste bez animacji ale za to z bardzo fajn przegldark...

Ja mam oryginalna Viste BASIC w laptopie i jestem zadowolony.
Na pocztku byem troch negatywnie nastawiony, ale jak na razie wszystko dziaa ok.

1 GB RAMu dla Visty to moim zdaniem minimum.
Niestety te wszystkie bajery graficzne troszk wymagaj....

O Win XP jak sie pojawi te byy raczej negatywne opinie. Teraz za uwaany jest za cakiem dobry system pomimo wszystko.

Do Visty te trzeba bdzie si przyzwyczai i tyle.

Ja uywaem w domu wersji Ultimate i bya cakiem znona, gdyby nie to, e mam troche za saby komputer.

Na firmowym laptopie mam Basic i dziaa nie najgorzej - tylko brak sterownikw do wszystkiego !!!!!

Kolega kupi laptopa z Vist za 9 000 PLN i pierwsze co zrobi to w... ba w kosmos Vist i zainstalowa XP Pro SP2 i mwi e dopiero teraz ten komputer zacz dziaa.

Oglnie - jak masz dobry (nowy) sprzt, cierpliwo i pocigaj ci wodotryski to moe i fajny, ale jak chcesz eby komputer w miar dziaa albo masz nietypowe urzdzenia to zdecydowanie nie polecam - przynajmniej narazie.

sprzet mam chyba dobry jeszcze: Intel Pentium 4 3.2Ghz, 2GB Ram, grafa Asus 8600GTS 256MB RAM, itd...

widze ze opinie podzielone wiec moze poczekam jeszcze na Viste z SP1...

dzieki

ja podobnie kupilem swizego laptopa z vista i szczerze polecam wysluzonego xp-ka vista ladnie wyglada ale jak potrzebujesz cos od systemu czy nawet z glupim blootuthem sie pobawic to masakra generalnie nie polecam pozdrawiam

ja mam na swoim zainstalowana viste ultimate czyli najbardziej rozbudowana wersje i z wieloma negatywnymi opiniami o tym systemie sie nie zgodze poniewaz system po instalacji service pack 1 nie sprawia zadnych problemow wykorzystuje duzo RAM-u a co za tym idzie plynnie chodzi i nie zawiesza sie jak niektorzy sdz.problemow ze sterownikami tez nie mialem bo do calego mojego sprzetu je znalazlem i bardzo sie z tego cieszesystem zachwyca swoimi efektami wizualnymi,przejsciami pomiedzy oknami i innymi fajnymi bajerkamijezeli ktos chce instalowac viste to radze to robic na komputerze ktory posiada okolo 2GB pamieci RAM bo ponizej tego poziomu system stanie sie niestabilny.ogolnie system jest godny polecenia i jak najszybszego zainstalowania bo naprawde wartopolecam goracopozdrawiam wszystkich

ja mam na swoim zainstalowana viste ultimate czyli najbardziej rozbudowana wersje i z wieloma negatywnymi opiniami o tym systemie sie nie zgodze poniewaz system po instalacji service pack 1 nie sprawia zadnych problemow wykorzystuje duzo RAM-u a co za tym idzie plynnie chodzi i nie zawiesza sie jak niektorzy sdz.problemow ze sterownikami tez nie mialem bo do calego mojego sprzetu je znalazlem i bardzo sie z tego cieszesystem zachwyca swoimi efektami wizualnymi,przejsciami pomiedzy oknami i innymi fajnymi bajerkamijezeli ktos chce instalowac viste to radze to robic na komputerze ktory posiada okolo 2GB pamieci RAM bo ponizej tego poziomu system stanie sie niestabilny.ogolnie system jest godny polecenia i jak najszybszego zainstalowania bo naprawde wartopolecam goracopozdrawiam wszystkich

« Poprzedni | Nastpny »