MotoNews.pl

Honda CRV 2008

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko do Guru instalacji gazowych - Croma1.
Zamierzam sprowadzić nowa honde CRV ze Stanów( silnik DOHC i-Vtec 2.4 l 166 hp)Z postów zamieszczonych na tym forum, dowiedziałem się ,że raczej nie poleca się montażu instalacji gazowych do tego modelu.Jeżeli juz ,to jaki typ instalacji do CRV-ki? Czy masz jakies doświadczenia z montażu gazu do tego modelu? I czy wogóle jest sens się pakować w gaz.Chodzi mi głównie o ewentualne problemy z póżniejszą eksploatacją. do Jastrzębia to mam troche daleko, ale jeżeli zdecydowałbym się na montaż, to chciałbym go zrobić w fachowym warsztacie. Zagazuję nowy samochód, i chciałbym uniknąć wszelkich błędów związanych z niefachowym montażem Podaj proszę na priva warunki, terminy i ew. cenę takiej instalacji montowanej u Ciebie.
Pozdrawiam . joogjan

witam.
mam 2 warsztaty tu w Polsce i w Niemczech. tam sprawy prowadzi mój syn ale w zasadzie wszystko zależy od samych mechaników. myślę,ze czegoś ich nauczyłem. ale zawsze człowiek jest człowiekiem czyli istota nie doskonalą.
Powracając do tematu to proponuję instalację PRINS . jedyna korzystającą z map fabrycznych samochodu w pełnym zakresie obciążenia. weryfikacja ustawienia gazu na hamownii podwoziowej.
no i obowiązkowo co 20 tyś. km. regulacja zaworów. sa to warunki zadowolenia z gazika w tym samochodzie.

pozdro. croma 1 lub od czasu do czasu saabi 1.

Cytat:
2008-06-21 12:43:48, joogjan pisze:
Pytanko do Guru instalacji gazowych - Croma1. Zamierzam sprowadzić nowa honde CRV ze Stanów( silnik DOHC i-Vtec 2.4 l 166 hp)Z postów zamieszczonych na tym forum, dowiedziałem się ,że raczej nie poleca się montażu instalacji gazowych do tego modelu.Jeżeli juz ,to jaki typ instalacji do CRV-ki? Czy masz jakies doświadczenia z montażu gazu do tego modelu? I czy wogóle jest sens się pakować w gaz.Chodzi mi głównie o ewentualne problemy z póżniejszą eksploatacją. do Jastrzębia to mam troche daleko, ale jeżeli zdecydowałbym się na montaż, to chciałbym go zrobić w fachowym warsztacie. Zagazuję nowy samochód, i chciałbym uniknąć wszelkich błędów związanych z niefachowym montażem Podaj proszę na priva warunki, terminy i ew. cenę takiej instalacji montowanej u Ciebie. Pozdrawiam . joogjan